Ketayün Büyükbeşe'ye vefa gecesi

Ketayün Büyükbeşe'ye vefa gecesi

Zihinsel Engelliler Derneği (ZİHİNDER) Başkanı, AK Parti Gaziantep Kadın Kolları Kurucu Başkanı emekli öğretmen Ketayün Büyükbeşe için vefa gecesi düzenlendi. Geceye, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı.

Teymur Otel'de gerçekleşen geceye Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Vali Davut Gül, AK Parti milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Ali Şahin, Mehmet Sait Kirazoğlu, Müslüm Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ailesi, sevenleri ve öğrencileri katıldı.

BAKAN GÜL: "ONU TANIDIĞIMA ÇOK MEMNUNUM"

Programa katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül konuşmasında, 'İnsanlar yaşarken anılmalı. Vefa imandandır, vefa erdemliliktir, vefa ne güzel bir duygudur... Gaziantep'e büyük katkıları olan Ketayün Büyükbeşe Hanımefendi için vefa programı düzenlenmesinden çok memnun olduk. Ketayün Hanım öyle güzel hizmetler yapmış öyle güzel izler bırakmış ki'¦ Bugün her alanda çok güzel insanlar yetiştirmiş, topluma çok güzel katkılar sunmuş ki bugün kendisini hayattayken anıyoruz. Onu tanıdığıma çok mutluyum. Allah hayırlı uzun ömür versin, kendisi ve sevenleriyle bizleri buluşturan bu anlamlı etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

ŞAHİN: "ONA BAKINCA ANNEMİ HATIRLIYORUM"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Tanıdığım an itibariyle nasıl iyi insan olunur, nasıl öğretmen olunur, nasıl güzel bir büyüklük yapılır ondan gördük. Benim rahmetli annemin en yakın arkadaşıydı. Ona bakınca annemi hatırlıyorum. Elini öptüğümüz Ketayün hocadır. Başımızın tacı ve benim hayatımda çok özel bir yeri var. Nasıl gönle dokunduğunu ve birleştirdiğini nasıl fedakarca çalıştığını, bugün bu şehirde Gaziantep modelini oluşturduysak bu işin ana damarı Ketayün annemizin sayesindedir. Vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmiştir. Gönle dokundu, ömre dokundu. Biz kendisinden çok razıyız" dedi.

UZER: "BİZİM İÇİN DUYGU YÜKLÜ BİR GECE"

Ketayün Büyükbeşe'nin Ak Parti'de önemli bir yerinin olduğunu söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, "Bu gece bizim için duygu yüklü bir gece, Ketayün hocamın hepimizin üzerinde çok büyük emekleri olan, partimizin kuruluşundan bu yana özverili çalışması ile gönüllere taht kuran bir hocamız, annemiz. Çok uzun yıllardan beri tanırım. Özellikle 2001 yılında AK Parti'yi kurduğumuzda yeni bir parti yeni bir heyecan. Bu yeni partide özellikle kadınların çok güçlü olması konusunda genel başkanımızın bize talimatları olmuştu. İstediğimiz tüm vasıfları değerli hocamızda bulduk. Bizi kırmadı uzun yıllar hizmet etti. Allah kendisine uzun ömürler versin" ifadesini kullandı.

Gecede konuşan manevi kızı Gülenay Aynural Hilal, "Bu gece 85 yıllık bir çınarın hayat hikayesine tanıklık edeceğiz. O hayatını eğitme adamış, birçok yeniliğe öncülük etmiş, rehber bir öğretmen, lider ruhlu bir kadın ve aynı zamanda yöneticidir. İlerleyen yaşına, ak düşmüş saçına rağmen ruhu hala genç kalmış vatana millete hizmet etmeyi şiar edinmiş fedakâr bir kadın" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri