‘Her çekici her yerde park etmiş araçları çekemez’

İstanbul Trafik Vakfı'nın park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerinin sona erdirilmesinin ardından Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu önemli uyarıda bulundu. Ağaoğlu, "Park yasağı olan yere park etmiş araca sadece trafik cezası uygulanır araç kaldırılıp götürülmez" dedi.

Yasak olmayan bir yere park ettiğim halde otomobilim çekildi. Otomobillerin seçilerek çekildiğini düşünüyorum. Özellikle boğaz hattında bazı otomobiller çekilmiyor. Rumelihisarı’nda ve Ortaköy’de bunları görebilirsiniz. Bu haksızlık umarım bir anca giderilir.

İstanbul’da hizmet veren çekicilerin iş yerlerine ait vale hizmetlileriyle işbirliği yaptığını iddia eden bir başka kişi ise, “Çekicilerin yol kenarlarında, özellikle restoran ve kafelerin yoğun olduğu yerlerde valeler vasıtasıyla işbirliği yaparak otomobilleri çektiklerini düşünüyorum. Bunun ortasını bulmak lazım” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Valiliği, 1996 yılında kurulan İstanbul Trafik Vakfı’nın, kentte park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerini sona erdirdiğini duyurmuştu.

Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul Trafik Vakfı Kurucular Kurulu’nun 5 Kasım’da toplandığı belirtilerek, “Kurucular Kurulu, vakıf araçlarıyla verilmekte olan park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerinin 30 Kasım 2019 tarihi itibarıyla sonlandırılmasına karar vermiştir.” ifadeleri kullanılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri