Binlerce sığınmacı Gaziantep'ten Avrupa'ya gitmek için yola çıktı

Türkiye'de en fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Gaziantep’te Avrupa ülkelerine gitmek isteyen binlerce sığınmacı Edirne'ye doğru yola çıktı. 'Yol izin belgesi' istenmeyen Suriyeliler otogarda yoğunluk oluşturdu.

Avrupa’ya ulaşmak için sabahın ilk saatlerinden itibaren otogarda bekleyişlerini sürdüren mültecilerin oluşturduğu yoğunluk için firmalar tarafından Gaziantep- Edirne arasında çok sayıda ek sefer konuldu.

AVRUPA’YA GEÇME HAYALİ KURAN MÜLTECİLER

Türkiye’den Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenler bulundukları yerlerdeki otogarlara akın etti. İdlip'te 34 şehit vermemizin ardından sınır kapılarının mültecilere açılmasıyla birlikte ülkenin çeşitli bölgelerindeki mülteciler Avrupa’ya gitmek için harekete geçti. Yunanistan ve Bulgaristan’a gidip oradan Avrupa’ya geçme hayali kuran mülteciler bugün de bulundukları yerlerdeki otogarlarda yoğunluk oluşturdu. Gaziantep’te ikamet eden 500 bine yakın Suriyeliden bazıları Avrupa hayali ile yola koyuldu.

ÇOK SAYIDA EK SEFER KONULDU

İdlib'de Suriye rejim güçlerinin Türk askerine yönelik saldırısının ardından Türkiye Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenlere sınır kapılarını açtı. Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Gaziantep’te de binlerce göçmen Avrupa'ya gitmek için otogara akın etti. Sığınmacıların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle Gaziantep- Edirne arasında çok sayıda ek sefer konuldu. Yıllardır Gaziantep’te yaşayan Suriyelilerin bir kısmı Avrupa'ya gitmek için yanlarına aldıkları valizlerle otogara gidip geride kalan yakınlarıyla vedalaştı. Mülteciler oluşan yoğunluktan dolayı Edirne araçlarına binebilmek için otobüs firmalarının bekleme salonlarında yerlerde oturarak bekledi. Çoğunluğu çocuklu ailelerden oluşan mülteciler otobüs biletlerini aldıktan sonra Avrupa ülkelerine gitme hayaliyle Edirne’ye doğru yola çıktı.

AKRABALARI İLE VEDALAŞTILAR

Daha önceden şehirlerarası yolculukları için gerekli olan 'Yol izin belgesi' şartı aranmayan çoğunluğu genç ve çocuklu ailelerden oluşan Suriyeliler, otobüs biletlerini aldıktan sonra Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne'ye doğru yola çıktı.

GAZİANTEPLİLER BİZLERE KUCAK AÇTI

Gaziantep’ten ayrıldıkları için çok üzgün olduklarını dile getiren Suriyeliler, "Türkiye 8 yıldır bize sahip çıktı. Gaziantepliler bizlere kucak açtı. Kendimizi burada evimizdeymişiz gibi gördük. Ancak bölgede yaşanan işsizlik nedeniyle Avrupa'ya gitmek için bugün yakınlarımızla vedalaştık. Türkiye bizim ikinci evimiz, ikinci vatanımız seviyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri