TÜRKKEP GAZİANTEP'TEKİ ŞİRKETLERE E-DÖNÜŞÜM'ÜN ARTILARINI ANLATTI

TÜRKKEP GAZİANTEP'TEKİ ŞİRKETLERE E-DÖNÜŞÜM'ÜN ARTILARINI ANLATTI

KEP, e-Tebligat, e-Fatura, e-Arşiv ve e-Saklama gibi hizmetler ile şirketlerin dijitalleşmesini sağlayan TÜRKKEP, Gaziantep'in Nizip ilçesinde Nizip Ticaret Odası ve FİG Bilgi Teknolojileri iş birliği ile e-Dönüşüm bilgilendirme semineri düzenledi. Seminerde Nizip ve Gaziantep'te hizmet veren şirketlere e-Dönüşüm'ün önemi ve şirketlere sağladığı katma değerler anlatıldı.

Şirketlerin elektronik dönüşümüne katkı sağlayan TÜRKKEP, e-Dönüşüm konusunda bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Gaziantep'in Nizip ilçesinde e-Dönüşüm semineri düzenledi. Nizip Ticaret Odası ve FİG Bilgi Teknolojileri iş birliği kapsamında düzenlenen seminer bölgede faaliyet gösteren şirketlerden yoğun ilgi gördü.

Nizip Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminere TÜRKKEP Genel Müdür Yardımcısı Olgar Ataseven, Nizip Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Abdullah Altınbaş, FİG Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Ahmet Tütüncüler ve bölgenin önemli şirketleri katıldı. Etkinlikte TÜRKKEP'in faaliyetleri ile Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, e-MM konuları ve yeni gelecek olan e-Maliye Mevzuatı hakkında bilgi verildi.

Seminerde konuşma yapan TÜRKKEP Genel Müdür Yardımcısı Olgar Ataseven, "Tüm dünyayı etkisi altına alan dijital dönüşüm ile birlikte teknolojinin hayatımızdaki etkisi her geçen gün artıyor ve hayatımızın her adımını kolaylaştırıyor. Özellikle şirketlerin dijitalleşmesine katkı sağlayan ve devlet politikasıyla da desteklenen adımlar ile e-Dönüşüm'ün yaygınlaştırılması planlanıyor. Biz de sektörün lider markası olarak e-Dönüşüm alanında ortaya koyduğumuz hizmetlerle şirketlerin elektronik dönüşümlerine katkı sağlıyoruz. Bir kurumun veya bireyin resmi, hukuki ve ticari yazışmalarını ve e-Belge paylaşımlarını yasal, geçerli ve güvenli olarak gerçekleştirmesi için gerekli tüm hizmetleri tek noktadan veriyoruz. e-Dönüşüm'ün şirketlerden bireylere yayılımı ve yaygınlığının artırılması için bilinçlendirme çalışmaları yürütüyoruz. e-Dönüşüm konusunda farkındalık yaratma adına Nizip'te düzenlediğimiz seminerimize katılan katılımcılar e-Dönüşüm konusunda geciktiklerini belirttiler. Seminere katılan tüm katılımcılardan bölgedeki e-Dönüşüm çalışmalarımıza katkıda bulunma ve e-Fatura'ya geçme sözünü aldık" diye konuştu.

e-Fatura şirketlerin masraflarını 300'de 1'e indiriyor!

Şirketlerin basım, arşivleme, kargo ve noter maliyetlerini azaltan e-Fatura, birim başı gönderim ve saklama maliyetleri de dahil ortalama 8 TL olan kağıt fatura maliyetlerini 50 kuruşa kadar düşürüyor. Bir tek basılı faturanın masrafı ile 300 adet e-Fatura gönderilebiliyor. E-Fatura, şirketlerin masraflarını 300'de 1'e indiriyor. TÜRKKEP e-Fatura, iş gücünden tasarruf sağlarken, faturalar elektronik olarak daha kısa zamanda hazırlanıyor. Faturaların nakit akış planına dahil olma süreci hızlanıyor ayrıca elektronik ortamda kolay ve hızlı şekilde istenildiğinde ibraz ediliyor.

TÜRKKEP Hakkında

2008 yılında kurulan TÜRKKEP, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Hizmet Sağlayıcısı olarak, 25 Şubat 2013 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), E-Fatura Hizmet Sağlayıcısı (Özel Entegratör) ve E-Fatura Saklamacı Kuruluş olarak da, 27 Eylül 2013 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı'nca (GİB) yetkilendirildi. KEP, e-Tebligat, e-Fatura, e-Arşiv ve e-Saklama gibi hizmetler ile şirketlerin dijitalleşmesini sağlayan Türkiye'nin ilk özel kurumu olan TÜRKKEP, yaygın satış ağı ve 190'ın üzerindeki bayisi ile tüm bu hizmetlerin aynı noktadan alınabildiği tek hizmet sağlayıcısı kurum olma özelliği taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri