Gaziantep’te kaçak içki kol geziyor... Tekel bayileri ve restaurantlara baskın... Nerede kaçak içki satılıyor?

Gaziantep’te kaçak içki kol geziyor... Tekel bayileri ve restaurantlara baskın... Nerede kaçak içki satılıyor?

Son günlerde Türkiye genelinde kaçak içkiden dolayı yaklaşık 35 kişinin öldüğü ve kaçak içki üretenlerin 6 ay içerisinde apartman sahibi oldukları söylenirken, Gaziantep’te de bazı tekel bayilerinin kaçak içki üretenlerle ortak faaliyet yaptıkları ve son 1 ay içerisinde 25 bayinin ruhsatının iptal edildiği belirtilirken, genellikle Emek mahallesi, Batıkent, Üniversite civarı, Yeditepe, Binevler ve Karşıyaka semtinde tekel bayilerinde kaçak içki sattıkları ihbarları yoğunlaşınca başta Emniyet olmak üzeri bir çok denetim gurubunun baskınlar yaptığı ileri sürüldü.
NEREDE ÜRETİLİYOR
Gaziantep’te genellikle kaçak içki yapılma yerlerinin çoğunun bağ evleri olduğu söylenirken, KÜSGET’te de bazı Etil Alkol işiyle uğraşan yerlerde de üretildiği öne sürüldü.
GAZİANTEP’TE 2020’DE KAÇ KİŞİ KAÇAK İÇKİDEN ÖLDÜ?
Gaziantep’te 2020 Ocak ayından bu güne kadar yaklaşık kaçak içkiden 13 kişinin öldüğü öne sürülürken, bir çok operasyonlar sonunda da kaçak içki üreten yerlere baskınlar yapıldı. Bakınlar sonunda bir çok kişinin gözaltına alındığı ileri sürüldü.
KAÇAK ÜRETMENİN CEZASI NE?
Türkiye’de kaçak içki üretmenin cezasının Türk Ceza Kanununa göre, Sigara veya alkol kaçakçılığı suçunu iştirak etmeksizin, sigara, tütün mamulleri, etil alkol, metanol ve alkollü içkilerin piyasada satılması, satışa arz edilmesi, taşınması veya satın alınması hâlinde, suçun cezası 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ve 10 bin güne kadar adli para cezası olduğu vurgulandı.
OPERASYONLAR DURMUYOR
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyonlara devam ederken, Ağustos ayında da bir çok operasyon yaparak bir bağ evinde çok miktarda kaçak içki malzemeleri ele geçirdi. Polis ekipleri, Şahinbey ilçesi Burç Karakuyu Mahallesi'nde sahte alkol üretimi yapılan bir bağ evine operasyon yaptı. Film sahnelerini aratmayan operasyonda yapılan aramalarda 79 litre dökme viski, 60 litre etil alkol, 434 adet üzerinde çeşitli içki markaları bulunan boş şişe, 900 adet çeşitli içki markalarına ait etiket ve 5 kilogram alkol yapımında kullanılan eritilmiş şeker ele geçirildi.
Operasyon sırasında yakalanan 5 şüpheli şahıs hakkında yasal işlemlere başlandığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri