GAÜN'DE KADIN GÖZÜYLE MİMARLIK KONUŞULDU

GAÜN'DE KADIN GÖZÜYLE MİMARLIK KONUŞULDU

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tasarım Topluluğu tarafından düzenlenen "İki kuşak çok mu fark" paneli GAÜN Mimarlık Fakültesinde gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Mimar Selim Sancılı'nın yaptığı panele; Mimar Buket Karslıgil ve Mimar Gözde Müge Ünal panelist olarak katıldı.

Mimar Selim Sancılı, panelde "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" kapsamında mimarlık mesleğini bayan panelistlerden birisinin mesleğe yeni başlamış, diğeri ise daha tecrübeli iki mimarın kadın gözüyle iş hayatıyla ilgili deneyimlerini konuşacaklarını belirtti. Mimar Selim Sancılı, ülkemizde özellikle Cumhuriyet Dönemi'nden sonra bayanın değerinin çok ciddi anlamda arttığını ifade ederek, "Mimarlık Bölümü özelinde bayan öğrenci sayısı erkek öğrencilerimizden daha fazla. Mimarlık bölümüne karşı çok fazla endişelerin olduğunu düşünmüyorum. Belki iş hayatındaki şantiye, yapım sürecine karşı bir önyargı olabilir. Bugünkü konuklarımızdan öğrencilerimizin en çok tereddüt yaşadığını düşündüğümüz şantiye ortamında çalışan kişiler var. Kadın olmanın çok daha büyük avantajları da var. Daha özgüvenliler, daha düzenliler ve daha programlılar."

Mimar Buket Karslıgil, mesleğe başladığı ilk yıllardan başlayarak günümüze kadar geçen yıllarda ülkemizde mimarlık mesleğinin gelişimi hakkında GAÜN Mimarlık Fakültesi öğrencilerine mesleki yaşamından kesitler sunarak, mesleki tecrübelerini paylaştı. Mimar Karslıgil, özellikle bayanların mimarlık mesleğine büyük ilgi göstermesinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, öğrencilere iş hayatında dikkat etmeleri gereken hususlara dikkat çekti.

Mimar Gözde Müge Ünal, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden geçtiğimiz eğitim öğretim yılında mezun olduğunu ve mezuniyet sonrasında çok kısa bir sürede iş hayatına atıldığını belirterek, bayan bir mimar olarak şantiye ortamında hiç zorluk çekmeden çalıştığını söyledi. Mimar Gözde Müge Ünal, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında mezun olduğu okulda mesleğe yeni başlayan genç bir mimar olarak bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür'e, Mimarlık Fakültesi öğretim elamanları ve Tasarım Topluluğuna bu imkanı tanıdığı için teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri