Esnafın kriz sahresi, 15 Temmuz kutlamaları ve Taşdoğan'ın Turizm çabası

Esnafın kriz sahresi, 15 Temmuz kutlamaları ve Taşdoğan'ın Turizm çabası

Bu hafta yazımı çokta uzun tutmak istemedim ve tek konuya odaklanmak yerine birkaç konuyu ana başlıklar altında topladım. Türkiye'de örneği olmayan esnaf sahresi uygulaması, 15 Temmuz kutlamaları, Milletvekili Taşdoğan'ın turizm çabası, bir parkta 3 cinayet ve İSO 500'de gurur veren Gaziantep firmaları ve Gaziantep Olay Tv'nin yeni dönem projelerini satırlarıma taşıdım.

TATİL VAR KRİZ YOK

Türkiye'de kriz var naraları atılırken, Gaziantep'te 'Bu ne nane, bu ne turşu' denecek bir uygulama hem esnafın hemde vatandaşın büyük tepkisini çekmeye devam ediyor. Uzun yıllardır artık bir gelenek haline gelen esnaf sahresi esnafıda vatandaşı da bıktırma noktasına geldi. Her yıl yaz aylarında yaklaşık 3 ile 6 gün arasında yapılan geleneksel esnaf sahresi geleneği adeta işin tadını kaçırdı. İşlerin yokluğundan, ekonomik krizden ve alış verişin zayıf olmasından şikayetçi olan esnaf birde sahre geleceği ile dükkanları kapatınca olan oluyor. Vatandaş ise özellikle tamirci, berber, marangoz ve matbaacı gibi esnafların kapalı olmasına tepki gösteriyor. Esnaf, esnaf sahresinden memnun değil, vatandaş bu krizde sahrenin zamanı mı? derken Esnaf Odalar Birliği'nin acilen bu kararı gözden geçirmesi gerekiyor. Çünkü, esnafta vatandaşta esnaf sahresini istemiyor, sırf gelenek olsun diye Gaziantep gibi şehirde birkaç gün kapalı olan kepenkler kimseyide mutlu etmiyor.

15 TEMMUZ'U ANLATALIM

Üç yıl önce yapıldı ihanet. Yapanlar adalete hesap veriyor, kaçan kaçtı, şekil değiştiren tiplerde şeklini değiştirdi. Ne oldu 15 Temmuz şehitlerimizin ve gazilerimizin aileleri, O zaman konuşamayan 3 yaşındaki yetim çocuklar şimde okula başlıyor, konuşuyor, anlıyor ve sorguluyor. 15 Temmuz'daki alçakların planlarını, neler yaptıklarını ve darbe gerçekleşse idi neler yapacaklarını yeni nesle anlatmamız gerekiyor. 17-25 Aralık'tan 15 Temmuz'a uzanan zamanda işadamı, siyasetçi, esnaf ve sözde imamlar nasıl şekil değiştirdi bunları irdelemek gerekiyor. Şu anda yurt dışında olan ve hala Türkiye'yi değişik planlarla yıpratmaya çalışan FETÖ/PDY'cileri iyi takip etmemiz gerekiyor. 15 Temmuz Bayramı diyerek meydanlara inip kutlama yapanlara bişey demiyorum ama şimdinin çocukları, geleceğin gençlerine 15 Temmuz'u çok iyi anlatmamız gerektiği inancındayım. Öyle meydanda yemek dağıtmakla, sosyal medyadan fotolar toplayıp bunları sergi haline getirmek yerine, 15 Temmuz'da o kara gecenin kapılarının nerelere açıldığını ve kimlerle nasıl mücadele edildiğini yeni neslin çok iyi anlaması lazım. Onun için 15 Temmuz'lar bir gün değil, bir haftalık proğramlarla anlatılmalı ve bu ülkenin geleceği gençler bazı konuları çok daha iyi anlamalıdır. Bugün de demokrasi meydanında işçisi, emeklisi, köylüsü ve çalışanı toplumun tüm kesimi 2016 yılı 15 Temmuz akşamı gibi aynı birlik ve beraberlikle meydanda buluşacak ve vatanına, milletine ve devletine olan bağlılığını gösterecektir.

TAŞDOĞAN'IN TURİZM UYARISI

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan turizmin kıyı bölgelerinden sıyrılıp ülke geneline yansıması gerektiğini söyledi. MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan 94 Sıra Sayılı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı hakkında kanun teklifi görüşmelerinde yaptığı konuşmada Gaziantep ve bölgenin turizm potansiyeli hakkında açıklamalarda bulundu. Gaziantep'in kültürü ve tarihini hatırlatan Taşdoğan, bölgenin turizm konusunda her geçen gün daha da ivmesinin yükseldiğini belirtti. Milletvekili Taşdoğan, 'Geçtiğimiz yıl 1 milyon kişinin ziyaret ettiği bu yıl ise 2 milyon kişinin ziyaret etmesini beklendiğimiz Gaziantep'ten bahsetmeden geçmek olmaz' dedi ve doğru söyledi. Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep gibi illerin turizm konusunda atak yapması anlamında tüm Gaziantep'in tek vücut olması gerekiyor.

CİNAYET PARKI

Gaziantep'te son 3 yıl içerisinde 2 gencin öldürüldüğü parkta bu kez Suriye uyruklu bir genç silahla vurulmuş halde bulundu. Şahinbey ilçesine Şenyurt Mahallesi Aydınbaba Parkı'nda gerçekleşti olay. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Suriye uyruklu olduğu belirlenen gencin öldüğünü belirledi. Sırtından vurulduğu öğrenilen 17 yaşındaki gencin Muhammed Name olduğunu tespit edildi. Aynı parkta son 3 yıl önce üçüncü genç öldürüldü. Bu parkın özelliği nedir bilmiyorum ama her yıl cinayet işlenen parkta ne gibi tedbirler alınacak göreceğiz. Parka bekçimi görevlendirilir, kamera sistemimi takılır yoksa başka bir önlemmi alınır bilmiyorum. Ama, aynı yerde 3 yılda 3 cinayet işlenmişse burada özel bir önlem gerekmez mi?

İSO 500 GURURU

İSO ilk 500 firma içindeki Gaziantep'li firmalar bizi sevindirirken ikinci gururu ikinci 500'lük grupta yaşadık. Dünya global krizle çalkalanırken Türkiye'nin en büyük bin sanayi kuruluşu arasında İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine Gaziantep'ten firmalarımızın yer alması bizi gururlandırdı. İSO ilk 500'de 24 Gaziantepli firma yer alırken, İkinci 500'de 33 firmanın yer olması Gaziantep'te büyük sevinç yaşattı.

OLAY TV MPG4

Dedikodu furyası çalışmaya son hız devam ediyor. Uydu üzerinden yayınımızı birkaç gün göremeyen dedikodu merkezleri hemen görevlerini yaptılar. Olay kapandı, yayını bitti, tv satılmış sözleri kulağa çok gelince bende işin aslını yazmak istedim. Yani Gaziantep'in malı olan Olay Tv'nin kapanmasını bekleyenler daha çok beklerler. Halkın televizyonu Olay, sistemini yenileyerek yeni yerinde yeni yayın dönemiyle yine bu kente, yerli ve milli olarak hizmet etmeye devam edecektir. Bizlerde Gazeteci Erol Maraş ve Raci Dölek yönetiminde tüm çalışanlar olarak bu şehirdeki sorumluluk görevimizi gazeteci olarak Olay ekranlarından sizlerle paylaşmaya, doğru, ilkeli ve şeffaf habercilik çatısı altında gücümüz oldukça haberlerimizi iletmeye devam edeceğiz. Türkiye Ana Uydu Operatörü Türksat yakında yeni frekans taraması yapacak. Bu yeni dönemde digital çağ gereklerine uygun olarak MPG4 HD TV yayınlarına geçmeyi planladığımız için uydu üzerindeki SD yayınlarımıza ara verdik. Halen Tv yayınlarımız Digital Platformlar, internet, Smart Tv, Web, IP TV, Akıllı Telefonlar, Tabletler, Facebook, Youtube, Twitter ve Türksat Gaziantep Tele Dünya KTV şebekesi üzerinden devam etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri