Mıknatıslı sırt destek korsesi kullanımı ve faydaları

Mıknatıslı sırt destek korsesi kullanımı ve faydaları

Omurgadaki eğim sonucunda meydana gelen ağrıların hafiflemesine yardımcı olansırt korsesiaynı zamanda kamburluk gibi rahatsızlıkların önlenmesine de destek vererek kişinin yanlış duruş pozisyonundan çıkarak sağlıklı bir duruşa kavuşmasına destek olmaktadır.

Mıknatıslı Sırt Destek Korsesi Nedir?

Mıknatıslı korse sırt bölgesinin dik durmasına yardımcı olan ve eğimli duruşların düzelmesine fayda sağlayan bir aparattır. duruş bozukluğu zaman içerisinde omurgada eğime neden olmaktadır. Bu eğim ilerledikçe omuzların yuvarlaklaşıp çökmesine, kürek kemikleri arasındaki mesafenin açılmasına ve buna bağlı olarak omurgadaki kemiklerin yukarı doğru kavis oluşturması ile kamburluğun oluşmasına neden olmaktadır. Mıknatıslı sırt destek korsesi, duruş bozukluğundan kaynaklanan bu durum düzelmesine yardımcı olarak omurga eğiminin düzelmesine, omuzların, bel ve sırt bölgesinin uygun duruş konumuna gelmesine yardımcı olmaktadır. İnsan anatomisinde her şey belli bir hizaya ve dengeye göre oluşmaktadır. Bu dengede meydana gelen bozukluklar sırt ağrılarının oluşmasına ve duruş bozukluğu rahatsızlıklarının oluşmasına neden olmaktadır. Bu tarz durumların oluşmasını engellemek için doğru duruş pozisyonlarının uygulanması gerekmektedir.

Mıknatıslı Sırt Destek Korsesinin Faydaları Nelerdir?

Sırt korseleri entegre mıknatıslar içermektedir. Bu mıknatıslar kan dolaşımının hızlanmasına etki ederek sırt ağrılarının kısa süre içerisinde iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Esnek kumaşı sayesinde kişiler kolayca hareket edebilmektedir. Sırt bölgesine hem yumuşak hem de güçlü bir destek sağlamaktadır. Bu sayede omurganın dik durmasına yardımcı olarak eğimin engellenmesine etki etmektedir. Sırt destek korseleri kamburluk gibi rahatsızlıkların engellenmesine destek olmanın yanı sıra iyileşmesine de katkı sağlamaktadır. Dik durmaya yardımcı olan bu aparatlar kişinin daha uzun gözükmesine etki eder. Bunun yanı da vücudun daha fit durmasını sağlamaktadır. Duruş bozukluklarının düzelmesini sağlayan bu korse modeli sırt ağrılarının da hafiflemesine destek olmaktadır.

Kamburluk Önleyici Sırt Korsesi Kullanımı

Mıknatıslı sırt korselerinin kullanımı oldukça basittir. Kıyafetlerinizin altına kolayca giyebilirsiniz ve bunun yanı sıra gün içerisinde normalden daha rahat hareket edebilirsiniz. Ayarlanabilir özelliği sayesinde omuzların daha dik durmasını sağlayabilirsiniz. Gün içerisinde yaklaşık olarak 2 saat takılması tavsiye edilmektedir. Etki görebilmek için se 21 günlük bir süre tavsiye edilmektedir. Eğer ki kamburluk için cerrahi bir müdahale geçirdiyseniz ve doktor tavsiyesi üzerinde bu korseyi kullanıyorsanız kullanım talimatında doktor önerilerini uygulamanız gerekmektedir. Sırt kaslarının güçlenmesine destek olan bu korseler kısa süre içerisinde kişinin eski sağlığına kavuşmasına destek olmaktadır.

Mıknatıslı Korse Kullananlar ve Yorumlar

Duruş bozukluğu ergenlik döneminde oluşmaya başlasa da günümüzde birçok kişi işte ya da okulda bu durumla karşı karşıya kalabilmektedir. Kişinin ergonomik olmayan ortamda çalışması kamburluk rahatsızlığının oluşmasına neden olabilmektedir. Dik duruş aparatları bu tarz durumların engellenmesi için faydalı olmaktadır. Bu açıdan değerlendirildiğindedik duruş aparatı kullanankişilerin oldukça olumlu etkiler gördüklerini dile getirmeleri, bu korselerin ne kadar faydalı olduğunu göstermektedir. Sizler de kamburluk önleyici mıknatıslı sırt korsesi sipariş vererek duruş bozukluğu gibi problemlerden kurtulabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri