Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi, Gaziantep’te büyük yankı buldu!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi,Gaziantep’te büyük yankı buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kamuoyunun merakla beklediği müjdeyi açıklayarak “Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi.” dedi. Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları Gaziantep’te de büyük sevinç ve heyecan yarattı. Milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarda bulundular: “Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi.” diyen Erdoğan, şu açıklamaları yaptı: “Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020’de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda. Bu operasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirdik. Kuyudan elde edilen veriler, aynı bölgede yeni doğal gaz keşiflerinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret ediyor. Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır. Şimdi hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak ardından üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz.” Açıklamaların ardından Gaziantep milletvekilleri, STK temsilcileri ve yerel yöneticiler sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarda bulundular. İşte o paylaşımlar:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: “Fatih ile Türkiye Çağı’nın kapısı açılıyor.” Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak: “Türkiye enerji ve ekonomi alanında tam bağımsızlık adımı attı. Türkiye için tarihi bir ana tanıklık etmekten gurur duyuyoruz. Her arayan bulamaz, bulanlar Milletinin geleceği için kararlılıkla arayanlardır.” /

Gaziantep Valisi Davut Gül: “Türkiye’nin toplam 8 yılluk doğalgaz tüketimini karşılayacak yeni kaynak bulduk. 100 milyar doların üzerinde bir kaynak aziz milletimizin refahı için harcanacak. Bu vizyonu ortaya koyan Sn. Cumhurbaşkanımız ve emeği geçen tüm ekibine şükranlarımı sunarım.”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer: “Gelecek nesillere önemli bir miras bırakacağız. Rabbim yolumuzu ve bahtımızı açık etsin. Buradan gelecek gelirin milletimize hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer: “Fatih sondaj gemimizin Tuna 1 kuyusundaki sondajında keşfettiği 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.”

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür: “Karadeniz’de milli ve yerli imkanlarla bulunan 320 milyar metreküp doğalgaz Türkiye’nin kalkınmasına, ilerlemesine, muasır medeniyet seviyelerine erişme noktasında büyük katkılar sağlayacak inşallah. Devletimize milletimize hayırlı olsun.”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu: “Cumhurbaşkanımız, Fatih Sondaj gemimizin, Karadeniz açıklarında Türkiye’ye yıllarca yetecek bir doğalgaz rezervi bulduğunu açıkladı. Bu yüzyıl Türkiye’nin yükselişi olacak. Aynı müjdeleri Fatih’in torunları Yavuz ve Kanuni’den bekliyoruz, inşallah.”

Mehmet Tahmazoğlu: Bağımsız Türkiye’nin kaşifleri Fatih, Kanuni ve Yavuz yine yolumuzu aydınlattı. Keşfettiğimiz tarihimizin en büyük doğalgaz rezerviyle yarınlarımız daha aydın, milletimiz daha müreffeh olacak. Milletimize hayırlı, uğurlu olsun.

SANKO Holding yönetim kurulu başkanı Adil Konukoğlu: “Gururluyuz, mutluyuz. Türk’ün azmi, kararlılığı ve mücadelesi sayesinde enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak keşfe imza atmanın coşkusunu yaşıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hayallerimizin gerçekleşmesine katkı sunanlara teşekkür ederiz.”

GSO Başkanı Adnan Ünverdi: Tarihimizin en büyük enerji keşfi olan Karadeniz’de bulunan 320 milyar metreküp doğalgaz ile ülkemiz yeni bir döneme giriyor. Hayırlı olmasını diliyor, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”

Ak Parti İl Balkanı Eyüp Özkeçeci / “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; Rotamız İstikrar, Pusulamız Gelecek, İstikamet Büyük ve Güçlü TÜRKİYE”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri