Spor Kentini yönetenler'¦.!

Spor Kentini yönetenler'¦.!

Gazişehir Teknik Direktörü Şumudica Romen'¦!
Yardımcıları, kondisyoneri, tercüman dahi ya yabancı, ya kendi seçip getirdiği dışarıdan ithal isimler.
Gaziantep Gençlik Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Trabzonlu.
Gaziantep Büyükşehir Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu Ordu'lu..
Yani spor alamında bir tane bu memleketin takımlarında oynamış, bu şehrin hassasiyetlerini bilen, taraftarı bilen, renkleri özümseyen, formaya, armaya tapan isimlerin bir tanesi spor aleminde yok.
Gelelim şimdi herkesin bugünlerde konuştuğu Trabzonspor'a'¦!
Daha dört beş yıl önce neredeyse efsane takım ve Türkiye liglerin 4. Büyüğü Trabzon yani futbol ve spor şehri borçlar yüzünden hacizlerle boğuşurken, takım bırakın şampiyonluğu, avrupayı acınacak hale gelmişken, bir spor adamı Trabzonlu Ahmet Ağaoğlu sadece 1,5 sezon içerisinde takımı önce emekledi, sonra yürüdü, şimdi koşar adım Avrupa'da bırakın ses getirmeyi takır takır galibiyetler alıp ülke puanını uçuruyor.
Bir Ahmet Ağaoğlu doğru yönetim, sıkı para politikası, iyi transferler, doğru hoca seçimi, idari bütünlükle yeniden eski şaşalı günlere getirdi. İki sezon önce kimsenin gitmek istemediği takımdan şimdi dünya yıldızları Obi Mike ve Strugide'nin geldiği takım haline dönüştü.
Peki nasıl oldu ve bu spor kentini kimler yönetiyor.
Başkan Ahmet Ağaoğlu Trabzonlu'¦!
Teknik Direktör Ünal Karaman doğumu Konyalı ama kariyeri, şöhreti, her şeyiyle Trabzonlu, şehride, taraftarıda, basınıda hepsi birlikte.
Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk Trabzonlu'¦!
Trabzon Büyükşehir Spor Daire Başkanı Hüseyin Hilmi Saran....
Kısaca spor kenti kendi şehrinin tozlu sahalarında top koşturmuş, parkesinde tozlarını yutmuş, dağlarında atletizm yapmış isimlerden oluşur.
Bakın bu yabancılaşma nedeniyle şehirle, taraftarla, basınla spor anlamında bütünleşme, birliktelik süper lige çıkmasına rağmen oluşmuyor ve takım ilk iç saha maçında farklı galip gelmesine rağmen yuhalanıyor.
Neden ;
Çünkü teknik direktöre inanmıyor, futbolculara güvenmiyor, aralarında bir aidiyet duygusu yok. Maalesef Bunu sağlayabilecek ne tesislerde, nede teknik heyette, kulübede kimse yok.
Yani sorun sadece sahada ve tabelada değil. ..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri