Gaziantepspor sistemden yararlanamıyor

Gaziantepspor sistemden yararlanamıyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın tarihi projeyi anlattı. Demirören, "Gaziantepspor, Kocaelispor keşke bundan yararlansaydı. Göztepe bile amatöre kadar düştü" dedi.

Yıldırım Demirören: "Çok mutluyum. Türk futbolunun ve kulüplerin kurtulması için senelerdir çabalıyorduk ve artık sonuç verdi. Kulüplerde yeni bir borçlanma değil. Mevcut borçların yapılandırılması. %50'sini başardık. Bundan sonra da inşallah tamamını başaracağız."
Yıldırım Demirören: "Bu yapılan kamuoyunda 4 büyükleri kurtarma operasyonu olarak algılanmasın. Gaziantepspor'un durumu ortada.. Kocaelispor, Sakaryaspor gibi büyük kulüpler, camialar da alt liglere düştüler. Göztepe dahi amatöre düştü zamanında"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in söyledileri şu şekilde;

Herkesin gerçekleri konuşması lazım. Şu anda kulüplerimizin sürdürebilirliği kalmadı. Bunun için bu karar alındı. Mevcut yeni borç verilmiyor. Bankalara olan borçlar yapılandırılıyor. Bütün bilançolarda borçların yapılandırılmasını konuşuyoruz. Amatör branşlar ve dernekler de buna dahil. Bu futbolda milattır.

Yeni sistemde en katı kuralları uygulayacağız. Puan silme, küme düşürme ve lisans vermeme cezaları uygulanacak. Borcu olmayan kulüpler de talimatlara uyacak. İleride onların da borcu olabilir.

UEFA'dan önce TFF'den lisans alınacak

Şu anda borcu olmayan kulüplerimize sayın bakanımızla da konuşacağız. Teşvik vermeyi düşünüyoruz. Göztepe, Sivasspor ve Kasımpaşa'nın borcu yok ya da çok az. 4 büyük kulübümüz UEFA tarafından ilgileniyor. Diğer takımlar bizim tarafımızdan denetleniyor. Artık bütün kulüpleri biz denetleyeceğiz. Benden lisans alamayan zaten Avrupa'ya gidemeyecek. Ulusal Fair Play uygulanacak. UEFA da bunu bizden istiyor artık. Bu sistemin içinde uzun vadede 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig takımları da olacak. Tarihi adım atılıyor bu tarihi adımı birlikt eatalım. Kulüplerimizin yaşaması için yapılan bir adım bu. Kimse inkar edemez... Kulüplerimiz şu anda batık halde.

4 büyük kulübü kurtarmak için yapılan operasyon gibi algı çıkartılmasın. Olaya genel olarak bakılması gerekiyor.Gaziantepspor, Kocaelispor keşke bundan yararlansaydı. Göztepe bile amatöre kadar düştü.

UEFA çok olumlu yaklaşıyor. Onlar da artık kulüplerin ulusal olarak kontrol edilmesini istiyorlar. Ayın 31'inde Fenerbahçemizin çok önemli bir toplantısı var UEFA ile. Burada alınan kararlar bile Fenerbahçe için bir artı olacaktır UEFA'da. Bu sistemle birlikte spor yasasının da üzerinde çalışılıyor. Bundan sonra ileriye bakıp kulüplerimizi yaşatmalıyız. Art niyetli arkadaşlar bu sistemin içinde elenecektir.

Artık herkes başkan olabilecek. Bir bütçe içinde hareket edebileceğinden çok daha rahat hareket edebileceksin. Rekabet eşitlenecek. Herkes kendi içinde büyük camiadır. 1 TL biri için büyüktür 10 TL biri için büyüktür. Belli hataları kulüp başkanlığı döneminde ben de yaptım. Artık rekabetçi bir şekilde hareket etmek zorunda kalacağız. Bir başkan gelip "Kulübe borç olarak para koyuyorum" diyemeyecek. UEFA bunu yasakladı zaten. Hibe edebilir. Hibe ederse parayı sorun yok.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri