OLAY ÖZEL.... 48 YIL SONRA YENİDEN

OLAY ÖZEL.... 48 YIL SONRA YENİDEN

Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü, bugün deplasmanda Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Kırıkkale ile karşılaşacak. Tam 48 yıl önce Gaziantepspor'un 3. Lig'den 2. Lig'e yükselme maçında karşılaştığı Kırıkkale ile yıllar sonra yeniden karşılaşıyoruz.

KIRIKKALE İLE 48 YIL SONRA
Binlerce taraftarın Kırıkkale'ye akın ettiği ve unutulmaz bir maç olarak tarihe geçen bu maç yeniden hafızalara geldi. 48 yıl sonra Gaziantep ile Kırıkkale bu kez Ziraat Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geliyor. Gaziantepspor'un aralıksız 27 yıl mücadele ettiği Süper Lig'de Gazişehir ile varlığını sürdüren şehrimiz en üst ligde yer alırken o dönemin Kırıkkale'si bugün Bölgesel Amatör Lig'de mücadele ediyor. Yıllar sonra iki şehir yeniden karşı karşıya gelirken bizlerde OLAY SPOR olarak o günü yeniden hatırlamanızı sağladık.

KİMLER OYNUYORDU?
1971-1972 sezonunda oynanan ve 2-0 Gaziantepspor'un üstünlüğü ile sona eren 3. Lig'den 2. Lig'e yükselme maçında Gaziantepspor kadrosunda şu isimler vardı;
Ayaktakiler soldan sağa : Umumi Kaptan Nuri Tekerekoğlu, Şendoğan, Hikmet Maraş, Baklavacı Doğan, Antrenör Basri Dirimlili, Turgut Demir, İsmet, Doğan
Oturanlar soldan sağa : Mustafa Tekerekoğlu, İbrahim Bugur, Talat Özkarslı, Naif Göktekin, Tatar Yüksel, Özer, Muammer, Muharrem Özekşi, Masör İzzet Cenk.

71-72 SEZONUNDA NE OLDU?

Bu maç Gaziantepspor'un 1971-1972 sezonunda 3. lig'den 2. Lige çıkışının en önemli maçlarından birisi. Sezon bitimine iki maç kalmıştı. Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki bu maçı Gaziantepspor alırsa, şampiyonluk iddiasını sürdürecekti. Kırıkkalespor kazanırsa, Kırıkkalespor şampiyon olacaktı. Eğer berabere kalırlarsa Trabzon Sebat Gençlik şampiyon olacaktı. Bugünkü Milli takım teknik direktörü Şenol Güneş, o zaman Trabzon Sebat Gençlik takımının kalecisiydi. Gaziantepspor, bir hafta boyunca Kızılcahamam Çam Otel'de kamp yaparak hazırlıklarını sürdürdü. Kulüp Başkanı Hasan Nehir ve tüm idareciler, antrenör Basri Dirimlili, kaptan Talat Özkarslı ve tüm futbolcular bu maçı kazanmaktan başka birşey düşünmüyorlar. Gaziantep'ten Ankara'ya bütün otobüsler, belediye otobüsleri dahil taraftarları taşımıştı. Maç günü Ankara 19 Mayıs Stadyumu Gaziantepspor ve Kırıkkalespor taraftarları ile tıklım tıklım doluydu. Stadyum kapıları maçtan iki saat önce kapanmıştı. Hakemin düdüğü ile başlayan bu maçı Gaziantepspor ilk yarıda Galatasaraylı Tarık'ın üst üste attığı 2-0 galibiyetle bitirdi. Bu galibiyet Gaziantep spor tarihinin bugünlere gelişinin ilk zaferlerindendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri