ACIMASIZ KORONAVİRÜS TEYMUR’U ALDI, ŞEHİR EŞKIYALARINA KİM DUR DİYECEK? EKMEK ZAMMI ÇILDIRTTI VE GAZİANTEPSPOR’A KİM BAŞKAN OLACAK?

ACIMASIZ KORONAVİRÜS TEYMUR’U ALDI, ŞEHİR EŞKIYALARINA KİM DUR DİYECEK? EKMEK ZAMMI ÇILDIRTTI VE GAZİANTEPSPOR’A KİM BAŞKAN OLACAK?

HABERİN VİDEOSU

Ne dünya, ne Türkiye, ne de Gaziantep’ten vazgeçmeyen koronavirüs belası, Gaziantep’in sevilen iş adamı Mehmet Teymur’un da vefatına sebep oldu. Sayın Teymur’a virüsün Otelinde yapılan bir düğünde bulaştığı iddiaları konuşuluyor. Teymur’un düğünden virüs kaptığı tartışmaları sürerken, sayın Vali Davut Gül, düğünlerin yapılmaması yönünde ne kadar uyarılarına rağmen herkes bildiğini yapınca ne yazık ki böyle acı olaylar yaşıyoruz. Lütfen düğün, taziye, asker uğurlama, toplu yemek, kız isteme ve nişan gibi faaliyetlerden vazgeçelim. Böyle davranmaya devam edersek, mutlu günlerimiz göz açık kapayıncaya kadar acı günlere döner. Ama ben hep yazıyorum, Gaziantepliler koronavirüsten korkmadan tüm aktiviteleri yapmaya devam ediyor. Bir kez daha uyarıyorum “Mehmet Teymur gibi abiler” vefat etmesin.

ŞEHİR EŞKIYALARI HASTANEYİ BASARAK, DEHŞET YAŞATTILAR

Yine koronavirüs belası Şehitkamil Devlet Hastanesinde bir yaşama son verince, hiç suçları olmayan ve canları pahasına koronavirüs hastalarını yaşatmak için mücadele eden sağlıkçılara saldırmalarını kınıyorum. Koronavirüsün başladığı günden bu yana sayısı çok yükseklerde olan doktor ve sağlıkçıların vefatlarını unutmamamız lazım. Koronavirüs hastalarının yanına giriyorlar, onları yaşatmak için büyük bir mücadele veriyorlar. Kolay değil. Ama ne var ki; Gaziantep öyle bir şehir ki, sanki koronavirüsten kaybedilen hastanın ölümünden sağlıkçılar suçluymuş gibi Şehitkamil Devlet Hastanesine resmen baskın yaparak hiç korkmadan insanları dövüyorlar, hastanelik ediyorlar. Hastaneyi basan bu şehir eşkıyalarına bütün yasal işlemlerin yapılması gerekiyor. Yoksa bu saldırganlar elini kolunu sallayarak hiçbir şey olmamış gibi serbest kalırsa sağlık camiasına yazık olur. Bu konuda bir yaptırım yapılmazsa sağlıkçılara yönelik benzer eylemlerin önü açılır diye düşünüyorum. Başta Gaziantep Valisi Davut Gül’ün bu konuda hassasiyet göstereceğinden hiç şüphem yok. Devlet hukuk kuralları içerisinde bu eşkıyalara hadlerinin bildirilmesini tüm sağlık çalışanları adına diliyorum.

EKMEK ZAMMI VATANDAŞI ÇILDIRTTI

Vatandaş zam lafından artık bıkmış durumda. Her şeye zam. Bir markete giriyorsun 200 TL gibi bir para sepeti doldurmadan su gibi harcanmış oluyor. İnsanların en önemli gıda ürünü olan Gaziantep’teki ekmek fiyatlarının birden artması üzerine ilgili kurumlar zam yapınca vatandaş adeta bu zamma tepki göstererek, “Bari ekmeğimize zam yapmayın” diye isyan ettiler. Ekmek fiyatları sürekli artınca, vatandaş da ne yapacağını bilmiyor. Bir evin sofrasında en önemli yiyecek ekmektir. Bu nedenle, zam yapanların tekrar ekmek zammını gözden geçirerek, eski fiyatlarına getirmesi gerekiyor. Burada ekmek üreticilerini de suçlamıyoruz. Onların da doğalgaz, elektrik, işçilik, SSK, vergi ve dükkan kiralarının da sürekli artması bu zamı zorunlu yapabilir. Ancak bir seferlik en azından ekmek üreticileri çok büyük kar etmeyip de biraz daha az kar ederek zamdan vazgeçmelerini Gaziantepliler adına umut ediyorum.

GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ BIRAKIYORSAN, BIRAK

Gaziantep Futbol Kulübü, Türkiye’nin en gözde kulüplerinden biri. Sağ olsun Adil Başkan takımı şampiyon yaptı, Büyükekşi de kendi isteğiyle başkan olarak, kulübe ve Gaziantep’e hizmet etmek istedi. Ancak, kulüp başkanlığının başladığı günden bu yana “İkide bir ben bırakıyorum” sözlerini söyleyip duruyor. Bu durum “Fazla naz aşık usandırır” atasözünü bana hatırlatıyor. Sayın Büyükekşi, Gaziantep Futbol Kulübü başkanlığı sıradan bir başkanlık değildir. Siz kendi isteğinizle kulüp başkanı oldunuz, takımınız da ilk sezonda iyi bir yerde ligi bitirdi. Başkanlığa devam edeceğinize ikinci sezonda söylediniz, ligler tam başlayacağı zaman “Ben ikinci yarıda başkanlığı bırakırım” diyorsunuz. Tamam, artık sizin bir daha “Bırakırım” sözcüğünü söylemenize gerek yok. Biz de sizin bırakacağınızı artık net olarak anladık. Gaziantep Futbol Kulübü sahipsiz bir kulüp değildir. 3 Milyonluk bir kentin kulübüdür. Duyumlarıma göre Gaziantep’in Türkiye’de ilk 500 şirketi arasında bulunan Şireci Tekstilin sahibi Ahmet Şireci’nin bu kulübe sahip çıkmak istediği konuşuluyor. Şireci, bildiğiniz kadar Gaziantep’in yerli bir iş adamıdır. Yaptığı okullar, camiler, AMATEM’ler ortadadır. Bu kulüp için de elinden ne geliyorsa yapacağına inanıyorum. Aynı şekilde birçok sivil toplum örgütü başkanı başta Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye İhracatçılar Birliği Hububat Grubu Başkanı Mahsum Altunkaya, Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Türkiye İhracatçılar Birliği Halı Grubu Başkanı Selahattin Kaplan ve Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cengiz Şimşek gibi birçok isim bu başkanlığı rahatlıkla yapabilirler. Benim buradan spor severlere tek tavsiyem; Gaziantep Futbol Kulübünün yanında olursanız başkan adayı çok fazla olur. Ancak, daha önce yaşadığımız Gaziantepspor faciasından sonra Gazianteplilerin de Gaziantep Futbol Kulübü için başkan mutlaka sevilen ve Gaziantep ile iç içe geçmiş ve sporu seven bir başkan olması da tek dileğimizdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri