Spor Şehri Gaziantep

Spor Şehri Gaziantep

Sporun farklı dallarında büyük başarılara imza atan Gaziantep takımları, Gazianteplilerin göğsünü kabartıyor. Şehrin idarecileri ve yöneticileri de spora verdikleri destekle takdir topluyor.
Son yıllarda özellikle Gaziantepspor'un Süper Lig'den düşmesi ve sonrasında daha da alt liglere gerilemesi Gaziantep'in spor dünyasında karamsar bir tablo çizmesine neden olmuştu. Bu tabloyu görmezden gelmeyen ve bu kötü gidişata karşı kolları sıvayan şehrin idarecileri ve yöneticileri sporda eski güzel günlere dönülmesi adına önemli adımlar attı. Gaziantep'in sevilen iş adamlarından Adil Sani Konukoğlu da yeniden toparlanmak adına Gazişehir Gaziantep'in başına geçti. Bu birlik, beraberlik ruhu ve muhteşem azimle, geçen yıl kıl payı kaçırılmış olsa da Gazişehir Gaziantep bu yıl Süper Lig'e yükseldi.
Gaziantep'in sporda tekrar eski günlerine dönmesinde, Sivas'tan Gaziantep'e atanan ve Gaziantep takımlarını gönülden destekleyen, her fırsatta Gaziantep'in spor şehri olduğunu vurgulayan, bu yönde çalışmalar yapan Vali Davut Gül'ün de katkısı çok büyük.

GAZİANTEP ARTIK SÜPER LİG'DE TEMSİL EDİLECEK
Geçtiğimiz sezon Süper Lig'i büyük şansızlıklarla kaçıran Gazişehir Gaziantep'in tek hedefi bu sezonda Süper Lig'e yükselmekti. Tamamen bu hedefe odaklanan Gazişehir ve Başkan Konukoğlu, önemli transferlerde bulunarak bu defa Play-Off'a kalmadan Süper Lig'e yükselmek istiyorlardı. Fakat sezon sonunda Gazişehir Gaziantep, bir kez daha Play-Off maçlarında mücadele edecekti. Yarı finalde Osmanlıspor'u eleyen Gazişehir Gaziantep, Hatayspor ile finalde karşılaşacaktı. Maçtan günler öncesinde bile Gaziantepliler, Gazişehir'in Süper Lig'e yükseleceğini inanmıştı. Nitekim Gazişehir Gaziantep de finalde Hatayspor'u penaltılarla mağlup edip Süper Lig'e yükseldi. Bu da Gaziantep'in birkaç yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'de temsil edileceği anlamına geliyordu. Gazianteplilere, Gaziantep şehrine bu büyük gururu yaşatan Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü ve Kulüp Başkanı Adil Sani Konukoğlu gönüllerde taht kurdu.

BASKETBOLDA ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE EDİLDİ
Futbolda eski günlerine dönen Gaziantep, basketbolda da önemli başarılara imza attı. Sezon boyunca aldığı önemli galibiyetlerle adından söz ettiren Gaziantep Basketbol, sezon sonunda Play-Off'a kaldı. Gaziantep Basketbol'un Türkiye Basketbol Ligi play off çeyrek final mücadelesindeki rakibi Galatasaray Doğa Sigorta olmuştu. Oynanan maçlarda ellerinden gelen mücadeleyi sarfeden basketbolcular, üçüncü maçta Galatasaray Doğa Sigorta'ya mağlup oldu. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Çeyrek Final serisi üçüncü maçında Galatasaray Doğa Sigorta, sahasında konuk ettiği Gaziantep Basketbol'u 89-77 mağlup edip yarı finale yükselen takım oldu.

HOKEYDE YİNE AVRUPA ŞAMPİYONU OLDUK
Bu yıl, Gazianteplilerin göğsünü kabartan bir diğer takım da Gaziantep Polisgücü oldu. Daha önce de birçok şampiyonluğu bulunan Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı, Alanya'da oynanan EuroHockey Club Challenge III 2019 Men karşılaşmalarındaki final maçında rakibi Macaristan'ın Soroksri-Olcote HC Takımı karşısında maçı 6-0'lık skorla kazanarak namağlup unvanla Avrupa Şampiyonu oldu.

ŞAHİNBEY AMPUTE DE ŞAMPİYON OLDU
Sezon başında yeni bir kadro ve teknik ekiple yola çıkan Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü sezon başından bu yana hedeflediği şampiyonluk kupasını kaldırdı. Ekibimiz, Bursa Gücü Ampute Spor Kulübü'nü 6-0 mağlup ettikten sonra düzenlenen seronemi töreni ile şampiyonluğunu kutladı. Şahinbey Ampute Futbol Takımı, 17 haftalık lig serüveninde 17 galibiyet 1 beraberlik ile namağlup bir şekilde şampiyon oldu. Şahinbey Ampute Futbol Takımı, 88 gol atarken kalesinde sadece 4 gol gördü.

GAZİANTEPLİ SPORCU GURURLANDIRDI
Bulgaristan'ın Varna kentindeki Black Sea Cup 2019 müsabakasının 1. gününde 2004 doğumlu Gaziantepli sporcu Kaan Kara , 50m Kurbağalama branşında 31.02 derecesiyle 14-15 yaş kategorisinde 2. 200m Kurbağalama branşında 02.27:73 derecesiyle 14-15 yaş kategorisinde 1. oldu.

GENÇLER TÜRKİYE ÇİM HOKEYİ ŞAMPİYONASI'NA GAZİANTEP DAMGASI
Gençler Türkiye Çim Hokeyi Şampiyonası'na Gaziantepli sporcular damga vurdu. Şampiyonada Erkekler 1. Yahya Altınbaş Anadolu Lisesi, Erkekler 2. Nizip Merkezi ve Teknik Anadolu Lisesi, Kızlar 1. Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi, Kızlar 2. Nizip Merkezi ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE SPOR KULÜBÜ U14 FUTBOL TAKIMI ŞAMPİYON OLDU
Geçtiğimiz sezon U13 kategorisinde sezonu zirvede tamamlayan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü'nün yıldız kramponları, şampiyonluk geleneğini 2018-2019 sezonunda bir üst kategoride de sürdürdü. Şehitkamil Belediye Spor Kulübü U14 Futbol Takımı, 2018-2019 sezonunu namağlup şampiyon olarak tamamladı.

ALGSPOR, ŞAMPİYONLUĞU SON ANDA KAPTIRDI
Kısıtlı imkanlara rağmen elde ettiği sonuçlarla büyük gurur yaşatan Algspor, Antalya'nın Manavgat ilçesi Atatürk Stadyumunda oynanan Play-Off finalinde Beşiktaş'ın ikinci yarıda bulduğu tek golle Algspor, 1-0 mağlup oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri