Tedbirleri Gaziantep’te sonuç vermeye başladı

"Yeni koronavirüs tedbirleri Gaziantep’te sonuç vermeye başladı. Önceki haftalarda tamamen kırmızı olan Gaziantep risk haritasının rengi yeşile dönüyor."

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insana bulaşan bir milyonun üzerinde insanın da ölümüne neden olan koronavirüs salgını ilimiz Gaziantep’te de etkisini sürdürüyor. Salgında ikinci dalgayı yaşayan Gaziantep’in koronavirüs risk haritasına bakıldığında salgındaki artış hızının son günlerde azalmaya başladığı görülüyor.

Gaziantep’in önceki haftalarda neredeyse tamamen kırmızı olan risk haritası, sokağa çıkma yasakları da dahil son haftalarda alınan yeni tedbirlerin etkisiyle yeşile dönmeye başladı.

İŞTE GAZİANTEP’İN GÜNCEL RİSK HARİTASI

HARİTA ÖNCEKİ HAFTALARDA BÖYLEYDİ

VAKA VE VEFAT SAYILARINDA DÜŞÜŞ VAR

Gaziantep’te önceki haftalarda 3 bini bulan vaka ve 40’lı sayıları bulan vefat sayılarında da düşüş olduğu belirtiliyor. Günlük vaka sayısının yeniden iki binlerin altına indiği Gaziantep’te vefat sayısı da günlük olarak ortalama 30’un altına düştü. Tedbirlere uyulmada daha fazla gayret edilirse ilerleyen haftalarda salgının Gaziantep’teki etkisi iyice azalabilir.

TEDBİRLERE YETERİNCE UYMUYORUZ

Gaziantep’te yazılan koronavirüs cezaları tedbirlere yeterince uyulmadığını gösteriyor. Yalnızca dün 1180 kişiye ceza yazıldı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelinde Kovid-19 tedbirlerine yönelik gerçekleştirilen denetimler kapsamında 83 kişiye de sosyal mesafe ve maske takma kurallarını ihlal etmeleri nedeniyle cezai işlem uygulandı.

TÜRKİYE GENELİNDE SON DURUM NASIL?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre Türkiye genelinde dün 229 kişi vefat etti. 5.064 yeni hasta tespit edildi. Ağır hasta sayısı 6.000’e yaklaştı. Koca, “Hastane yükümüz halen çok yüksek. Kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durarak sevdiklerimizi koruyalım. Kısıtlamaların etkisini yakında daha belirgin göreceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri