Altına yatırım yapacaklar dikkat! Gram altın 400 lirayı görecek mi?

Altın fiyatları yükselecek mi? Çeyrek altın kaç lira, gram altın ne kadar oldu? Altına yatırım yapılır mı? Piyasalardaki altın fiyatlarını sizler için değerlendirdik.

Altın fiyatlarındaki zirve yürüyüşü devam ediyor. Geçtiğimiz ayı çıkışla kapatan altın fiyatları, temmuz ayına da yükselişle girdi 394 lira sınırında izleyen gram altın güne 393 liradan başladı.

KORONAVİRÜS SALGINI ALTIN FİYATLARINI VURDU!

Koronavirüs salgınının devam etmesi, küresel piyasalarda oluşan kriz algısı altın fiyatlarındaki yükselişi adeta tetikledi. Vaka sayılarının tekrar yükselişe geçmesi tıp dünyasında 2. Dalga gelebilir yorumlarına neden olmuştu. Öte yandan Türkiye'de bu kriz dalgasından en çok etkilenen ülkelerin başında geldi. Pandemi sürecinde ihracatın durma noktasına gelmesi, Ak Parti hükumetinin yaraları sarmakta yetersiz kalması Türkiye ekonomisini içinden çıkılmaz bir sürüce soktu.Uzmanlar küresel krizle birlikte en güvenli yatırım aracı olan altındaki çıkışın 1 gram altında 400 lira seviyesinde devam edeceğini öngörüyor.

DÜĞÜNLERE DÜŞÜK AYARLI ALTIN!

Ülke ekonomisinde durum böyleyken bir yandanda piyasalar toparlanmaya çalışıyor. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altına olan talep arttı ancak altın fiyatlarındaki yükseliş vatandaşı, düşük ayarlı altın ürünlerine yöneltti. Kapalçarşı'da gram altın 393 liradan satılırken, çeyrek altın 649 liradan alıcı buldu. Cumhuriyet altını ise 2 bin 646 liradan satıldı. 22 ayar bileziğin fiyatı 360 liradan, 14 ayar altının fiyatı ise 229 liradan işlem gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri