Geçmişten Geleceğe Yaşam Boyu Spor Şehitkamil’de

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediye olarak yaptıkları spor yatırımlarını ve hizmetleri anlattı. Fadıloğlu, İbrahimli Spor Merkezinde gazetecilerle bir araya geldi.

Başkan Rıdvan Fadıloğlu'nun konuşmasından önce belediyenin hizmetleri ve yatırımlarını anlatan bir sunum izlendi.
Ardından kürsüye gelen Fadıloğlu, yaptığı konuşmadagöreve geldiğinden bu yana üzerinde durduklarıkonuların başındaeğitim, spor, sanat ve kültürel etkinlikleri ön plana almanın geldiğini söyledi.
Kentinyüzde 50'sinin 18 yaşın altında olduğunu belirten Fadıloğlu, bu genç nüfusun eğitimiyle ilgili sanatsal ve sportif etkinlikleriyle alakalı mutlak surette çalışma yapmak gerektiğini kaydetti.
Vali Davut Gül'ünokullarda lisanslı sporcu çalışması ile ilgili büyük bir atağı olduğunu dile getiren Fadıloğlu, kendilerinin isetüm belediyelerin içerisindebelki de en fazla lisanslı sporcuya sahip, 26 binin üzerindelisanslı sporcusu olan bir spor kulübüne sahip olduklarını ifade etti.
Alleben 1 Yüzme Havuzu'nun Türkiye'de örnek gösterilen projelerden biri olduğunu aktaran Rıdvan Fadıloğlu,özellikle hayatta su ile tanışmamış çocukların su ile tanışmalarını, ondan sonra da Avrupa ve dünya şampiyonaları ileolimpiyatlara sporcu yetiştirilmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Fadıoğlu, şunları kaydetti:
"Çok şükür gelinen noktada şu anda dünya şampiyonluklarımız var. Ondan sonra amacımız olimpiyatlar. Yakın tarihte de yeniden Balkan şampiyonasına giden, çok uluslu, yaklaşık 13 ülkenin katıldığı organizasyonlara giden sporcumuz var. Burada Türkiye'nin en önemli kulüplerinden birer sporcu giderken Şehitkamil'den 2 sporcu gidiyor."
Alleben 1 Yüzme Havuzu'nun kısa kulvar olarak Türkiye'debirinci sırada olan bir tesis olduğunu belirten Fadıloğlu, federasyonun desteği ile de burada ulusal ve uluslararası müsabakalar yapıldığını aktardı.
En son 4 ülkenin katılımı ile uluslararası bir organizasyon yapıldığını dile getiren Fadıloğlu, burada iki sporcularınınAvrupa üçüncülüğü ve ikinciliği aldığını anlattı.
Şehrin her noktasına eşit hizmet götürdüklerini ifade eden Fadıloğlu, "Alleben 1İbrahimli'de, Alleben 2 Yüzme Havuzu da Merveşehir'de. İkisinden yaklaşık 120 bin kişi faydalanmış durumda." dedi.
Fadıloğlu,belediye olarak yüzmede 365 gün tarama yaptıklarını, sporcuları alıpperformans sporcusu olarak yetiştirip Türk sporuna kazandırmaya gayret ettiklerini söyledi.
Alleben 1 Engelli Rehabilitasyon Merkezinde engelli çocukların yüzme yoluylasağlığına kavuşması için çalışma yürütüldüğünü belirten Fadıloğlu, "Burada da bire bir eğitim gerekiyor. Çok daha fazla insana ulaşmak istiyoruz ama her bir hocanın bir öğrenci ile ilgilenmesi gerekiyor. Her sene 100 kişiye bu hizmeti vermeye gayret ediyoruz." diye konuştu.
Mahalle takımları ve semt sahaları hakkında da bilgi veren Fadıloğlu, şunları dile getirdi:
"Mahalle takımlarının devamını sağlamak için 4 semt sahamız var. Buralar 72 amatör kulübe hizmet veriyor. 4 noktada yıl boyuncafutbol akademisi adı altında okula giden çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz. Ayrıca bu çocukların akademik başarılarını da takip ediyoruz. Eşgüdümlü olarak hem akademik başarıda, hem de sporda bir noktaya gelmelerini sağlıyoruz."
Fadıloğlu ayrıca365 gün eğitim veren satranç eğitim merkezleri bulunduğunu,önemli günlerde 600-700 kişilik katılımlarla okullar arası yaş gruplarına göre turnuvalar yaptıklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri