Trafik Sigortası Yaptırırken Bunlara Dikkat!

Trafik Sigortası Yaptırırken Bunlara Dikkat!

Trafik sigortası araç sahiplerinin yasalar kapsamında yaptırmak zorunda olduğu bir sigorta ürünüdür. Yaptırılmaması durumunda cezai işlemin uygulandığı trafik sigortası herhangi bir kaza olması durumunda araç sahiplerinin kendi masraflarını değil karşı tarafın masraflarını karşılar. Bu nedenle kasko sigortası ile zorunlu trafik sigortasının birbirine karıştırılmaması gerekiyor.

Kasko sigortası tamamen kişinin kendi isteği üzerine yaptırılan ve yasalar kapsamında bir zorunluluğu bulunmayan sigortadır. Kasko sigortasının yaptırılması durumunda bir kaza oluşursa sigorta poliçesi araç sahibinin kendi masraflarını karşılar. Peki, zorunlu trafik sigortasını yaptırırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Tüm araç sahiplerinin bu sigorta türü ile ilgili bilmesi gereken unsurlar neler?

Trafik Sigortasının Süresi 1 Yıldır!

Öncelikle zorunlu trafik sigortası süresinin 1 yıl olduğunu belirtelim. Sigorta poliçesinin başlangıç ve bitiş tarihlerini mutlaka gözden geçirmeniz gerekiyor. Genellikle poliçelerin geçerlilik süresi öğlen 12'de başlar ve 1 yıl sonra yine öğlen 12'de sona erer. Ancak elbette poliçenin hazırlanma tarihine ya da saatine bağlı olarak bu bilgi değişebilir. Önemli olan araç sahiplerinin sigorta poliçesinin sona erme süresini çok iyi biliyor olması gerektiğidir.

Hasarsızlık İndirimi Alabilirsiniz!

Aracınız daha önce bir kazaya karışmadıysa kasko sigortasında olduğu gibi zorunlu trafik sigortasında da hasarsızlık indirimi alabilirsiniz. Ne oranda indirim uygulandığı konusunda net bir bilgi vermek doğru olmaz çünkü hangi sigorta firmasını tercih ettiğinize bağlı olarak uygulanacak indirim oranları da değişebilir. Seçtiğiniz sigorta firması ile hasarsızlık indirimi konusunda mutlaka görüşmeniz gerekiyor.

Sigortası Olmayan Araçlar Trafikten Men Ediliyor!

Araç sahiplerinin çok büyük bir bölümü zorunlu trafik sigortasını yaptırmaması durumunda sadece para cezası ödeyeceğini düşünüyor. Oysa sigortası olmayan araçlar trafikten men ediliyor. Bu durum araç sahipleri için büyük bir şok anlamına gelebilir. Dolayısıyla bir an önce sigorta işlemlerinin gerçekleştirilmesi için ilk adım atmalısınız. Sigortam.net internet sitesine tıklamanız durumunda hemen fiyat teklifi alabiliyorsunuz. Böylelikle daha fazla zaman kaybetmeden size en uygun fiyat teklifinde bulunan sigorta firmasını kolaylıkla seçebilir ve işlemlerinizin gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Zorunlu trafik sigortasını bütçenize uygun rakamlarla yaptırmış olacaksınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri