Ada çayının faydaları nelerdir?

Ada çayının faydaları nelerdir?

NEYE İYİ GELİR?

İnflamasyonlar, ağız ve boğaz enfeksiyonları, aşırı terleme, menapozla ilişkili sıcak basmaları, hazımsızlık, ateş, sinir ve yorgunluk.

NASIL HAZIRLANIR?

Çok basit! 1 bardak kaynayan suya 1 çay kaşığı adaçayı ekleyin. Kapalı bir kapta 15-30 dk. demleyin. Çayı kompres olarak kullanmayıp içecekseniz, tadını arttırmak için biraz bal ekleyebilirsiniz.

Migren atakları ve baş ağrıları için: Sıcak adaçayı içine bir bez batırın. Bunu alnınızın üzerine koyarak kompres yapın.

Mide krampları ve sindirim sistemi sorunları için: Sıcak adaçayı ile hazırlanmış kompresi karın bölgenize koyarak sindirim sorunlarından ve gaz oluşumundan kurtulabilirsiniz.

Sinüsleri ve akciğerleri temizlemek için: Adaçayının buharının solunması gerekir. Başınızla kase arasına havlu koyarak çıkan buharlardan maksimum düzeyde fayda sağlayabilirsiniz.

İshal tedavisinde: Soğuk adaçayı günde 2-4 bardak arasında önerilir.

Kesikler ve yaralar için: Bölgeye kompres yapılarak rahatlama ve daha hızlı iyileşme sağlanabilir.

Ağız sağlığı için: Günde 3 kez soğuk adaçayı ile gargara yapıldığında diş eti iltihapları ve ağız yaraları için tedavi sağlar. 2.5 g kuru adaçayı 100 ml suda kullanılabilir.

Sıcak basmalarına karşı: 1 bardak sıcak suya 4 yemek kaşığı adaçayı ekleyip en az 4 saat demlemeye bırakın. Bir elekten geçirdikten sonra içine bal ve limon katılabilir. Soğuk olarak bir sıcak basma anının başlangıcında tüketebilirsiniz. 1 bardak adaçayı sıcak basmalarını 2 güne kadar önleyebilir.

Beyin fonksiyonlarının geliştirilmesi: Daha iyi bir beyin fonksiyonu ve mükemmel bir hafıza arttırıcıdır. Çalışırken adaçayı yudumlamak öğrendiklerinizi de korumaya yardımcıdır.

DİKKAT!

Adaçayı kasılmalara neden olduğu için hamilelik sırasında tüketilmemeli. Emziren kadınlarda sütün azalmasına neden olduğundan tercih etmemeli. Çocuklar için de tüketimi uygun değil. Yüksek tansiyonu olanlarda kan basıncını arttırabilir. Diyabeti olan hastalarda kan şeker düşüklüklerine neden olabilir. Adaçayı uyku ve uyuşukluğa sebep olur. Sakinleştirici ilaç kullananlar beraberinde adaçayı da tüketirlerse çok fazla uyku hali oluşabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri