Bodrum’a Nasıl Gidilir, Neler Yapılır?

Bodrum’a Nasıl Gidilir, Neler Yapılır?

Ülkemizin her bir noktası ayrı bir güzel ve insanlar sadece ülkemiz içi değil dünyanın farklı noktalarından da ülkemizi görmeye geliyorlar. Kimi bölgeler, özellikle yaz aylarında gerek yerli gerek yabancı tatilcilerin gözdesi oluyor. Çok daha öne çıkıyor. Bu da bu kentlerde olan popülâsyonu artırıyor. İşte o kentlerden bir tanesi de beyaz kendine özgü evleri ile emsalsiz bir tatil adresi olan Bodrum’dur.

Bodrum Nerede?

Adına şiirler yazılan, şarkılar bestelenen Bodrum Ege bölgesinde yer alıyor. Muğla iline bağlı olan ilçelerden bir tanesidir. Kente gitmek için karşınızda farklı seçenekler bulunuyor. Bunlardan ilki elbette havayolu ile gitmektir. Bölgede iki farklı havalimanı bulunuyor ve yurt içinden yurt dışından havayolu ile dilediğiniz zaman gelmek mümkündür. Burada Milas Bodrum Havalimanı ya da Dalaman Havalimanı kullanılabiliyor. Dalaman havalimanından servisler ile Bodrum kentine geçmek mümkündür.

Bodrum Trafik Durumu için tıklayınız…

Bir diğer seçenek ise Bodruma gelen otobüsleri kullanmaktır. Farklı otobüs firmalarının ülkemizin her yerinden otobüsleri düzenli olarak seferler yapıyor. Yine kendi aracınız ile de gelmeniz mümkün. Tren ile ya da deniz yoluyla ise doğrudan gelmek mümkün değildir. Aktarmalı olarak bu yöntemler ile gelinebilir.

Bodrum Kentinde Yapılabilecek Olanlar

Bodrum nereye bağlı nasıl gidilirsorusunun yanıtını bu biçimde verdikten sonra kente gelmişten yapılabilecek çok sayıda şey olduğunu ifade etmek gerekir. Bodrum kentinin eşsiz koylarında gezebilir, denize girebilir, Bodrum barlar sokağında gece hayatının tadını çıkabilir, Bodrum müzesi, Zeki Müren Evi, Karia yolu gibi yerleri gezerek bölgeyi keşfedebilirsiniz. Yani kente gelince sıkılma olanağınız hiçbir biçimde bulunmuyor. Hem gecesi hem gündüzü dolu dolu olan bir kent Bodrum’dur. Tekne turlarına da çıkabileceğini unutmamak gerekir.

Bodrum Kentinde Neler Yenir İçilir?

Hangi yolla Bodrum kentine gelirseniz gelin Bodrum'un yeme içme kültürünü denemelisiniz. Öncelikle Bodrum Lokması mutlaka denenmesi gereken çok özel bir tatlıdır. Diğer lokmalardan bariz biçimde farklıdır. Bölgenin mandalinalarından özel üretim Bodrum Mandalina Gazozunu da denemeyi ihmal etmeyin. Lorlu kabaklı börek, kaşarlı salçalı köfte, kaşarlı salçalı tost ve elbette çökertme kebabı, cevizli mantı da mutlaka tadılması gereken lezzetlerdir. www.bodrumekspres.com adresinden Bodrum hakkında merak edilen her konuyu bulabilirsiniz.

Formun Üstü

Formun Altı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri