Şahin’e göre koronavirüs düşüyor

Büyükşehir Başkanı Şahin, Gaziantep koronavirüste en iyi mücadele eden şehir olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, korona virüs vaka sayısında bir süre önce ilk 5 il artasında yer alan Gaziantep’in Türkiye ortalamasının altına düştüğünü açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’teki korona virüs vaka sayıları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bir süre önce Gaziantep’in korona virüs vaka sayılarında ilk 5 il arasında olduğunu hatırlatan Şahin, “Şu anda Türkiye ortalamasının altına düştük. Valimiz Davut Gül çok disiplinli çalışmalar yaptı. Biz de belediye olarak her türlü desteği verdik. Şu anda yaptığımız çalışmalar sonrası Gaziantep korona virüs vaka sayılarında Türkiye ortalamasının altına düştü. Çok ciddi bir eğitim ve denetim seferberliği yaptık. En önemlisi şüpheli ve temaslıların evde kalması. Evde kalmalarını başarabilmek için harekete geçtik. Akıllı Şehir demek tüm sorunlara yazılım koymak demektir. Yazılım koyduk. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen HES kodu ile hepsini entegre ettik. Evde kalması gerekenlerin evde kalmasını gösteren bir yazılım yaptık. Kalmayanlara hızlı bir şekilde denetim yapıp cezalandıracak sisteme geçtik. En yüksek vaka olan illerin başındaydık. Şu anda Türkiye ortalamasının altına indik” şeklinde konuştu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, belediye başkanları ve Pandemi Kurulu’nun çok iyi koordine olduğunu ve eğitimle ilgili de önemli çalışmalar yaptığını belirten Şahin, “Maske ve mesafenin bütün kurallarını uygulayacak bir güvenli okul protokolü yaptık. Proje kapsamında her şeyi biz üstlendik. 500 okulda bunun imzasını attık. Okullar başladığında biz Gaziantep’te tedbirleri ve önlemleri aldık. Hazırız. Güvenli okul oluşturduk. Çocukların maskeleri, içerdeki dezenfektanlar olmak üzere güvenli okul projesi yaptık. Okulda her şeyi biz üstlendik. Anneler ve çocuklar eğitimi aldık. Okulların açılması halinde Gaziantep olarak her türlü tedbirlerimizi aldık” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri