Umre ziyaretleri ne zaman başlıyor?

TÜRSAB Denetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Fetullah Aşkın, geçici olarak durdurulan Umre ziyaretlerinin 13 Mart’ta tekrar başlayacağını müjdeledi.

YASAK 27 ŞUBAT’TA BAŞLADI
Suudi Arabistan 27 Şubat’ta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Umre ziyaretçileri için müjdeli haber geldi. Altınoluk Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRSAB Hac - Umre İhtisas Başkanı Abdurrahman Fetullah Aşkın, yasağın 13 Mart tarihi itibariyle sona ereceğini duyurdu. Aşkın, “Suudi Arabistan'da bulunan umrecilerimizin ülkemize dönüş tarihleri ile ilgili bir değişiklik söz konusu değildir” dedi.

4 BİN KİŞİ UMRE ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİYOR
TÜRSAB Denetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Fetullah Aşkın, geçici olarak durdurulan Umre ziyaretlerinin 13 Mart’ta başlayacağını müjdeledi. Aşkın, “Gaziantep’ten her yıl 4 bin civarında vatandaşımız umre ziyareti gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra Hac döneminde Gaziantep’in 2 bin civarında kontenjanı bulunuyor. Gaziantepliler kalplerini ferah tutsunlar” diye konuştu.

HAVALİMANINDA YENİ SİSTEM KURULUYOR
Koronavirüs taşıma riski bulunan ziyaretçilerin tespiti amacıyla Suudi Arabistan’daki havalimanlarına modern termal kamera sistemleri, sağlık kabinleri ve müşahade odaları kurulumu nedeniyle Umre ziyaretçisi kabulüne ara verildiği, bu hazırlıkların tamamlanmasına müteakip tekrar ziyaretçi alımı yapılacağı” yönünde bazı bilgiler aldıklarını söyleyen Aşkın, “Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili gerekli açıklamaların yapılmasını bekliyorduk. Beklediğimiz açıklama tarafımıza ulaştı. Bize yapılan açıklamada ziyaretlerin 13 Mart itibariyle başlayacağı yönünde” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri