ŞAHİNBEY BELEDİYESİ 11.000 FİDANI DAHA TOPRAKLA BULUŞTURDU

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 81 ilde 2 bin 23 noktada gerçekleştirdiği Geleceğe Nefes Projesi kampanyası kapsamında Şahinbey Belediyesi, İbn-i Sina Mahallesi'ne 11.000 fidan dikimi gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün koordine ettiği "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında saat 11.11'de 11.000.000 fidan toprakla buluştu. Şahinbey Belediyesi bu kampanya ya destek için İbn-i Sina Mahallesi'nde bulunan 30.000 m2'li alana 11.000 fidan dikimi gerçekleştirdi. Fidan Dikimi için gerçekleştirilen törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen törende öğrenciler yeşilin önemini anlatan şiirler ve makaleler okudular.

YEŞİLE ÖNEM VERİYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi yeşili önemsediklerini bu doğrultuda da çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana yeşil alanlara ve ağaç dikimine büyük önem verdik. Şu ana kadar 3.500.000 fidan ve ağaç Şahinbey İlçemize dikildi. Bunların dışında 900.000 adet çiftçilerimize zeytin ve fıstık fidanı dağıttık. 3.500.000 fidan ve ağacı parklarımıza ve vatandaşlara dağıtarak, ilçemizin yeşillenmesini sağladık. Şu ana kadar 610 parkımız faaliyete geçti. Türkiye'nin en büyük parkı Yeşilvadi Millet Bahçesi Şahinbey İlçemizde bulunuyor. İnşallah bunların sayısını daha da arttıracağız. Geleceğe daha güzel bir çevre bırakmak istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri