HYT’yle Güneş Enerjisi Doğuyor

Son dönemde enerji politikalarında alınan kararlar, güneş enerjisi sektörünün büyümesinde etkili oluyor. Gaziantep ekonomisinin önemli firmaları da, çatılarına güneş enerji santrali kurmak için HYT Enerji firması ile anlaştı.

Sektörler hızla büyürken, maliyetleri de düşürmek için önemli hamleler yapıyorlar. Bu anlamda fabrikaların çatılarını güneş enerji panelleriyle donatarak kendi enerjisini üreten sanayicilerin sayısı her geçen gün artıyor.

BADE İPLİK BİTTİ, SIRA HALIDA
Türkiye’nin halı sektöründeki devlerinden olan Bade Group, çatılarını güneş enerji panelleriyle donatıyor. Bu projede HYT Enerji’yi tercih eden Bade Group, iplik fabrikasının çatısına güneş enerji panellerini kurarak ve enerji üretmeye başarken, halı fabrikasının çatılarını da enerji panelleriyle donatmak için çalışmalar başlatıldı.

END GIDA ARTIK ENERJİ ÜRETİYOR
Gaziantep’in endüstriyel yemek ve gıda da etkin firmalarından olan End Yemek, 5.Organizede kurulan fabrikasının çatılarını HYT enerji güneş panelleriyle kaplatarak, üretim maliyetlerini düşürüp, enerji fazlasını da satmaya başladı.

DURKAR HALI’NIN DA TERCİHİ HYT ENERJİ

HYT Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çolak, halıcılık sektörünün öncülerinden Durkar Halı ile 5.5 MW’lık çatı güneş santralinin kurumuna başlamak üzere sözleşme imzaladıklarını belirterek, “Sektör hızla büyürken, maliyetlerde düşüyor. Dolayısıyla kendi enerjisini üreten sanayicilerin sayısı büyük bir hızla artıyor. Hükümetimizin de bu konuda çok önemli teşvik ve destekleri var. Ülkemizin 2023 stratejilerinin içerisinde enerjimizin yüzde 65’ini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşılama hedefi de bulunuyor” diye konuştu.

FABRİKA ÇATILARI ENERJİ ÜRETECEK
Teknik olarak elverişli çatılara güneş enerjisi sistemlerinin kurulması ile birlikte enerji maliyetlerinin düşürüleceğini anlatan Çolak, “İşletmelerimizin kendi elektriğini üretmesi maliyetlerini düşürecek ve bu sayede rekabet gücü yükselecek. Çatı pazarı artık tüm sanayicilerin ve büyük ölçekli ticarethaneler için öz tüketim modeliyle işletmelerinde çok büyük enerji tasarrufu sağlayabilecekleri bir alana dönüşmüştür. Güneş enerjisine dayalı olarak kurulan fotovoltaik sistemler ortalama 25 yıl elektrik üretimi yapmaktadır. Çatılara kurulan tesisler için ilk yatırım maliyeti yaklaşık 4-5 yılda geri dönmekte ve geri kalan yıllarda tesis yatırımcısına ücretsiz elektrik sağlamaktadır. Firmamız lisanssız elektrik üretimi kapsamında kendi enerjilerini elde etmeleri için, işletmelerin maliyetlerini düşürerek rekabet konusunda avantajlı hale getirmek için birçok başarılı projeye imza atmıştır. İşletmelerimizin kendi elektriğini üretmesi maliyetlerini düşürecek, bu sayede kendisine rekabet gücü kazandıracaktır. İhracat artacak, döviz gelirleri artacak ve istihdamın artmasına katkı sunacaktır. Çatı pazarı artık tüm sanayiciler ve büyük ölçekli ticarethaneler için öz tüketim modeliyle işletmelerinde çok büyük enerji tasarrufu sağlayabilecekleri bir alana dönüşmüştür.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri