İşte ünlü markaların hikayeleri

İşte ünlü markaların hikayeleri

Coca Cola: İçecek firması Coca Cola ismini karışımını tatlandıran 'Coca' yaprakları ve 'Kola' fıstığından alıyormuş. Kurucusu John S. Pemberton logonun daha iyi gözükmesi için Kola'daki K'yi C'ye çevirmiş.

2

Adidas: Spor ürünleri üreticisi Adidas, ismini kurucusu Adolf Dassler'ın takma adı 'Adi' ve soyadının ilk 3 harfinin birleşiminden alıyormuş.

3

IKEA: 'IKEA' farklı harflerin birleşmesi ile oluşmuş. 'IK' harfleri kurucu Ingvar Kamprad'ın isim ve soyisminden 'EA' ise büyüdüğü köy Elmtaryd Agunnaryd'ın baş harflerinden geliyormuş.

4

Audi: Almanya'nın en önemli otomobil firmalarından olan Audi'nin kurucusu August Horch'un ismi latincede 'dinle' anlamına geliyormuş. Ancak Horch bu ismi başka bir araba şirketine vermiş. Semboldeki 4 daire araba şirtetlerinin birliğini gösteriyormuş: AUDI ve DKW, HORCH ve Wanderer.

5

Canon: Adını şirketin ürettiği ilk kamera olan 'The Kwanon'dan alıyormuş. 1935'te dünyaca tanınabilmesi için ismi 'Canon' olarak değiştirilmiş.

6

Nokia: Fin asıllı cep telefonu üreticisi İsmini Finlandiya'daki Nokia şehrinden almış.

7

Reebok: Spor ürünleri üreticisi Reebok'ın ismi Afrikalıların bir tür Afrika anitlopuna 'Rhebok' demesinden esinlenerek konulmuş.

8

Starbucks: Kahve zinciri Starbucks ismini Herman Melville'in ünlü romanı Moby-Dick'teki 'starbuck' isimli karakterden esinlenerek almış.

9

Adobe: Grafik yazılımlarıyla endüstrinin en önde gelen firmalarından birisi olan Adobe, ismini kurucusu John Warnock'un evinin arkasındaki Adobe Koyu'ndan alıyormuş.

10

Lego: Oyuncak üreticisi 'Lego'nun ismi Danimarkacada 'iyi oyna' anlamına gelen 'legt godt' deyişinin birleşiminden geliyormuş. Lego latincede de 'birleştiriyorum' anlamına geliyormuş. Ancak şirketin kurucuları bunun tesadüf olduğunu söylüyormuş.

11

Amazon: Jeff Bezos sanal alışveriş şirketinin isminin alfabetik sırada önde çıkması için A harfiyle başlamasını istemiş. Sözlükte isim ararken dünyanın en büyük nehri kabul edilen Amazon'da karar kılmış çünkü şirketinin de bir gün o kadar büyük olmasını istiyormuş.

12

Nike: Dünyanın önde gelen spor ürünleri üreticisi 'Nike'nin ismi, Yunan mitolojisinden zafer tanrıçası 'Nikea' dan geliyormuş. Markanın işareti tanrıçanın uçuşunu sembolize ediyormuş. Türkiye'de çinileriyle ünlü İznik kentinin de eski ismi 'Nikea'ymış.

13

Pepsi: Dünyaca ünlü içecek markası ismini sindirimi kolaylaştırıcı enzim olan 'Pepsin'den almış.

14

Nissan: Şirketin eski ismi Nippon Sangyo'nun kısaltılmış haliymiş.

15

Nintendou: Şirketin Japonca adı 'Nintendou'daki 'Nin' bırakılmış 'tendou' ise cennet anlamına geliyormuş.

16

ebay: 'Echo Bay Technology Group' adlı şirket alan adı olarak echobay.com kullanmak istemiş ancak bu alan adı başka şirketler tarafından daha önceden alınmış. Şirket, ikinci seçenek olarak ismini kısaltmış ve ortaya 'ebay' çıkmış

17

Vodafone: İngiliz asılı cep telefonu ve mobil iletişim şirketi ismini İngilizce ses (voice), veri (data), ve telefon (telephone) kelimelerinden almış.

18

Volkswagen: Almanlar'ın önde gelen otomobil markalarından Volkswagen, Almanca'da 'halkın arabası' anlamına geliyormuş.

19

Intel: Dünyanın en önemli teknoloji şirketi ve işlemci üreticilerinden 'intel' ismini 'Integrated Electronics'in kısaltılmış halinden alıyormuş.

20

Nikon: Japonya'nın önde gelen fotoğraf makinesi ve aksesuarı üreticisi 'Nikon'un ismi Japon optiği anlamına gelen 'Nippon Kogaku'nun kısaltılmasından geliyormuş.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri