Vali Gül'den yasak ultimatomu!

Gaziantep Valisi Davut Gül, maske ve sosyal mesafe denetimlerine liderlik etmeyi sürdürüyor. Denetimlerde vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Gül, eğer tedbirlere uyulmazsa yeni yasakların uygulanacağını da belirtti.

Korona virüs salgınının ülke genelinde etkisini artırması ile birlikte denetimler de sıklaştı. Gaziantep Valisi Davut Gül, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan korona virüs denetimlerine katılarak vatandaşları ve esnafı uyarıyor. Vali Davut Gül, İstanbul’daki artışı işaret ederek, “Bu vaka artışları bize de gelecek. Kısmen de gelmeye başladı. Bütün Gaziantep'e düşen tedbirleri tekrardan gözden geçirmektir. Sosyal hayatımızı yavaşlatmazsak ticari hayatta önlemler almazsak 10-15 gün sonra yeni yasaklar tekrar gelebilir” dedi.

ZİYARETLERİ ERTELEYELİM

Vali Gül, vaka sayılarının kentte kısmen artışta olduğunu aktararak, “Biliyorum, maske uyarılarından sıkıldınız ama ağız ve burnumuzu kapatacak şekilde maske kullanmazsak hasta oluruz. Sosyal hareketliliğin azalması gerekiyor. Yakın akraba dahil olmak üzere misafir kabul etmeyin. Zorunlu değilse evinizden çıkmayın lütfen. Şu anda Avrupa'da ikinci dalga başladı. Vaka sayıları yükseliyor. Sağlık Bakanımız 4-5 gündür İstanbul'da sayının yükseldiğini söylüyor. Gaziantep, ticari hareketliliğin olduğu bir şehir. Bu vaka artışları bize de gelecek. Kısmen de gelmeye başladı. Bütün Gaziantep'e düşen tedbirleri tekrardan gözden geçirmektir. Sosyal hayatımızı yavaşlatmazsak ticari hayatta önlemler almazsak 10-15 gün sonra tekrardan yeni yasaklar gelebilir. Maske ve mesafeye dikkat edelim. Komşuluk aile ilişkilerine bir süre ara verelim. Ziyaretleri erteleyelim” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri