KENETLENME ZAMANI!

KENETLENME ZAMANI!

Spor Müdürümüz Mustafa Teke, ilk ikiyi ve Play-Off'u değerlendirerek Gazişehir'i yorumladı'¦

Ligin bitimine 4 maç kala Play-Off şansı yüksek gözüken Gazişehir Gaziantep'in Süper Lig hedefi devam ediyor. Gençlerbirliği ve Denizlispor'un sürpriz yaparak ilk ikiyi haftalar öncesinden garantilemesi Play-Off çemberini daralttı. Temsilcimiz Gazişehir Gaziantep'in, kalan 4 maçtan en iyi sonuçları alarak Play-Off grubundan Süper Lige çıkma şansı devam ediyor.

Spor Toto 1. Lig'de ligin bitimine 4 maç kala ilk ikiden Gençlerbirliği ile Denizlispor'un Süper Ligi hemen hemen garantilediler gibi. Şimdi asıl heyecen Play-Off grubunda yaşanacak. Gazişehir Gaziantep'in aralarında bulunduğu 6-7 takım ilk 6 arasında yer alarak Play-Off'tan Süper Lige çıkmak istiyorlar. Gazişehir Gaziantep, gerek kadro bakımından, gerek ekonomi bakımından ve gerekse tecrübe bakımından daha avantajlı gözüküyor.

34 MAÇ SONUNDA 53 PUAN VARDI
Gazişehir Gaziantep Futbol takımı, geçen yıl ligi 34 maç sonunda 53 puanla tamamlamıştı. Üstelik Play-Off finali oynadı bu takım o puanla. Ama bu sezon sürprizler oldu. Gençlerbirliği ile Denizlispor zaman zaman istikrarsız inişli, çıkışlı maçlar oynasalarda ipi çoktan göğüslediler. Bu iki takımın başarılı sonuçlar alması, seri galibiyetler alarak yukarılara çıkması hem barajı yükseltti, hemde ilk ikiyi kimseye kaptırmadılar. Geçen yıl 53 puanla ligi bitiren Gazişehir, 30 maç sonunda 52 puan toplamasına rağmen Play-Off hesapları yapmaya başladı.

DENİZLİ-GENÇLERBİRLİĞİ SÜRPRİZİ
Spor Toto 1. Lig'de aslında bu sezon Denizlispor ile Gençlerbirliği takımları sürpriz yaşattılar. Hatayspor'da olduğu gibi bu iki takımında ilk ikiyi kimseye kaptırmamaları dikkat çekti. Gençlerbirliği tecrübesiyle, Denizlispor ile kadro kalitesiyle bu işi bitiren iki takım oldu. Bu takımların ligde seri galibiyetler alarak Süper Lig kapısını aralamaları aslında liginde çekişmeli bir hal almasına neden oldu. Şimdi gözler Play-Off'a kimlerin kalacağı ve kimin Süper Lige çıkacağında.

HANGİ TAKIM OLSA YENERİZ
Gazişehir Gaziantep'in 4 kritik maçı kaldı. Giresunspor, Balıkesirspor, Gençlerbirliği ve Kardemir Karabükspor maçları. Gazişehir Gaziantep bu 4 maçtan en az 6-7 puan alması halinde Play-Off garanti. Şu anda Play-Off'a kalacak olan takımlara bakıldığında ise Gazişehir'in bu rakiplerine oranla üstünlüğü bulunuyor. Hem kadro kalitesi olarak hemde güç olarak Gazişehir daha ön plandı. Hatayspor, Osmanlıspor, Ümraniyespor veya Adana Demirspor. Bu takımlardan Play-Off'a kalacak olan ekibi Gazişehir'in rahatlıkla eleyebileceği açıkca ortada. Gazişehir Gaziantep'e bireysel olarak tek tek baktığımızda rakiplerine göre daha iyi bir ekibe sahip. Hemde şu anda oynyan veya oynamayan futbolcuların istekli oluşu, forma giymeye hazır olmaları bizleri ümitlendiriyor. Son oynanan ve kaybedilen Boluspor maçındaki hırs, istek ve kazanma arzusu bundan sonraki 4 maça veya 7 maça yansıyacaktır.

ALTIPARMAK FAKTÖRÜ UNUTULMASIN
Mehmet Altıparmak'ın bu ligdeki tecrübesi, bilgi ve birikimi ortada. Erzurumspor'un geçen yıl Süper Lige çıkacağına kim şans tanıyordu. Ama çıkan Erzurumspor oldu. Mehmet Altıparmak, inanıyor, güveniyor ve bu işe baş koymuş durumda. Gazişehir Gaziantep'in sezon sonunda hedefine ulaşacağını ifade ediyor. Altıparmak, sezon başından buyana, "Lige nasıl başladığın değil, nasıl bitirdiğin önemli" diyerek umut veriyor. Şu anda da tecrübesini takıma yansıtmış durumda. Üstelik, Play-Off'ta neler yapılacağını çok iyi bilen bir teknik adam. Gazişehir'in avantajı Altıparmak'ın geçen yıl elde ettiği tecrübe.

ŞEHİR OLARAK İNANMAZ GEREKİYOR
Ligde kalan 4 maç ve Play-Off'ta oynanacak üç karşılaşmayla birlikte Süper Lig kapısını aralayacak olan Gazişehir Gaziantep'e bu maçlarda taraftarın, şehrin ve herkesimin destek olarak moral vermesi gerekiyor. Süper Lig özlemini dindirmek isteyen Gaziantep'in şu önümüzdeki bir aylık süreçte kenetlenerek takımına sahip çıkması, el ele vermesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri