Milli Forma, Yük Altında. ..!

Milli Forma, Yük Altında. ..!

Adı Serdar
Soyadı Gezici
1992 doğumlu yani 27 yaşında
Gaziantep 'li
Beş kardeşin en büyüğü
Baba kamyoncu, ailesi, eşi, çocukları için kendini yollara vururken, büyük oğlan Serdar 'da babasını görememenin hırsı ve acısıyla 10 yaşında taekwondo "ya başlamış. Rakiplerine vurmuş, indirmiş.
Milli takıma kadar yükselmiş, 2 defa Türkiye Şampiyonu olmuş. 1 defa 2. Olmuş hocaları Hasan Hüseyin Kılınç ve Fatih Bidar ikisinide Şahinbey Belediyespor'dan tanırım.
Uluslararası şampiyonalarda Türkiye 'yi temsil etti, mili takım forması giydi, ay yıldızı göğsüne taktı.
Bu arada okulunu bırakmadı, azmetti orta okul, lise ve sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesini kazandı. Spor Akademisi son sınıf öğrencisi. Yazın boş zamanlarında evden eve nakliyat şirketinde hamallık yapıyor. Okul arkadaşları denizlerde tatil yaparken o milli apoletine geçmiş başarılarına aldırmadan önümüzdeki yılki okul harcı harçlığı, ailesine katkı için bazanın, çamaşır, bulaşık makinelerinin altına giriyor. Utanmadan gururla taşıyor.
Ben tesadüfen gördüm ve öğrendim.
Belki yüzlerce Serdar vardır , bu şehirde. ..!
Spor şehri diyenlere duyurulur.
Aslında o yükün altına milli forma, ay yıldız, Serdar ve onun gibiler girmiyor. Onları görmeyen, sporu bilmeyen yöneticiler giriyor.
Spor şehri yapmak kolay ama onu yönetmek zor. Oysa bizim meşhur atasözümüz var " ekmeği, ekmekçiye ver. Bir ekmek üste ver "Yani spor makamlarını siyasete, akrabaya, torpile , Ankara 'ya değil liyakata ver. O zaman ne Serdar gibiler yük altına girer, nede milli forma.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri