Dolar kuru 6,20 liranın üzerinde! İşte dolar fiyatı

Dolar kuru, TL karşısında koronavirüs endişeleriyle 6.20 liranın üzerinde işlem görürken 2018 yılının Ekim gün içi zirvelerine yaklaştı. İşte dolar fiyatı...

Dolar kuru, Tl karşısında güne ABD'nin Avrupa'dan tüm seyahatleri geçici olarak yasaklamasının tetiklediği koronavirüs kaynaklı küresel riskten kaçış ile 6.20'nin üzerinde, 2018 Ekim'deki gün içi zirvelerine yakın başladı.

Yeni haftaya tüm dünyayı tehdit eden ölümcül koronavirüs salgınının yanı sıra petrol fiyatlarındaki keskin düşüşün şokuyla başlayan piyasalar, merkez bankalarının ve hükümetlerin genişlemeci adımlarıyla toparlanmaya çalıştı. Ancak satış baskısı bu adımlarla da durmadı. Pazartesi günü 2008 yılındaki finansal krizinden bu yana en sert düşüşü kaydeden ABD borsaları'nda Dow Jones endeksi dün de %5'in üzerinde değer kaybı yaşadı.

Dünya genelindeki finansal piyasalar, ABD Başkanı Trump'ın koronavirüsün etkisi azaltmak için Avrupa'dan ABD'ye olan tüm seyahatleri geçici olarak yasaklaması sonrası borsaların ve petrolün düşmesiyle sendeledi.

TL cinsi cinsi yatırım araçlarında koronavirüsün hem küresel piyasalar kaynaklı hem de bu hafta itibarıyla Türkiye'ye doğrudan etkisi de izleniyor. Türkiye'de ilk vakanın açıklanmasının ardından gün gıda ve temizlik malzemelerine talep ciddi ölçüde arttı. Yetkililer ürün tedariğine yönelik panik yapılmaması gerektiğini açıklasa da bu eğilim iledün borsada gıda, sağlık ve perakende hisseleri sert yükselişler gösterdi.

DOLAR KURU 6,20 LİRANIN ÜZERİNDE!

Cuma günü TL karşısında 6.10 liranın altında işlem dolar kuru, yeni haftanın ilk gününde 6.20 seviyesine kadar yükseldi. Mart ayında 6.0345-6.2640 seviyeleri arasında her iki yönlü sert dalgalanmalarla işlem gören dolar/TL bu sabah ise 6.20'nin üzerinde başladı.

Kapalıçarşı'da 6,2170 liradan alınan dolar, 6,2190 liradan satılıyor. 7,0260 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 7,0280 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 6,1910 lira, avronun satış fiyatı ise 7,0240 lira olmuştu.

Son dönemde küresel piyasalar, jeopolitik gelişmeler, kamunun artan döviz arzı ve yurtiçi yerleşiklerin döviz biriktirme eğiliminin devamı TL'yi etkileyen en önemli belirleyiciler konumunda. Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün açıklayacağı lokallerin döviz birikimlerini de gösteren haftalık menkul kıymet, para vebanka istatistikleri de bu kapsamda takip edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri