Belediye arsalarında ARAP parmağı!

Belediye arsalarında ARAP parmağı!

Bir yıldan bu yana ekonomik kriz arsalara da yansıdığından dolayı, Gaziantep belediyeleri ihaleye çıkarttığı arsalar ellerinde kalarak alıcı bulamıyordu. Son 2 aydan bu yana arap müşterilerin adına "Dublör Emlakçılar" arsaları alarak fiyatları tavan yaptırdılar. Böylece Gaziantep'te arsa fiyatlarının yükselmesinde Arap sermayesinin parmağı mı? var iddiaları gündeme geldi. Son günlerde belediyelerin yaptığı arsa satış ihalelerinde Arap ülkeleri vatandaşlarının desteklediği bazı isimlerin yüksek fiyatlarla arsalara talip olduğu öne sürüldü. Gaziantep ili içerisinde imara açılan yeni yerlerdeki ticari arsaların ihalelerine yoğun ilgi olduğu gözlenirken, ihalelerin belediye tarafından belirlenen rayiç bedellerin çok üzerinde fiyatlarla ihale edildiği iddia edildi.

İHALELERİ KİMLER ALDI
Gaziantep'te belediyeler tarafından imara açılan yerlerin ihalelerine özellikle Suriyeli ve Iraklı işadamlarının ilgi gösterdiği iddia edilirken, bu işadamları gizli yatırımcı olarak ihale şartnamesine uygun kişilerin ihaleye girerek kendileri adına bu arsayı aldıkları iddialar arasında yer alıyor.

HANGİ ÜLKELER GÖZÜNÜ DİKTİ
Irak, Suriye, Lübnan, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri kökenli işadamlarının özellikle Gaziantep'te arsa ihalelerine gösterdiği ilgiden dolayı, arsaların fiyatları dudak uçuklatıyor. Rayiç bedellerinin daha üstünde bir fiyatlarla talep gören arsaların büyük kar getirdiği gözlenirken, ihaleyi yabancı ülkelere yakın isimlerin almasının uzun vadede neler getireceğini merak edildiği öne sürüldü.

ZENGİN SURİYELİLER TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPIYOR
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Körfez ülkelerine sığınan zengin işadamları yönünü Türkiye'ye çevirdi. Türkiye'ye gelen Suriye ve Iraklı yüzlerce kişi şirket kurarak gayrimenkul yatırımı yaptıkları söylenirken, özellikle belediyeler tarafından ihaleye çıkarılan ticari alanları hedefledikleri iddiaları gün geçtikçe çoğalıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri