Süper Lig fikstür çekimi ertelendi

Süper Lig yeni sezon derbi haftaları ne zaman? Süper Lig'de yeni sezon fikstür çekimi ne zaman yapılacak? Fikstür nasıl çekiliyor? Derbi haftaları belli mi? Fikstür çekimine erteleme geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yarın yağılacağını duyurduğu Süper Lig fikstür çekimini 25 Ağustos'a erteledi. Takım sayısının 21'e yükselmesi nedeniyle ön çalışma tamamlanamadı.

Premier Lig modeline ret
TFF profesyonellerinin fikstür sisteminde Premier Lig ve Bundesliga modellerini önerdiği ancak hem TFF yönetiminin hem de yayıncı kuruluşun bunu kabul etmediği öğrenildi.

Fikstür nasıl çekiliyor?
Süper Lig fikstüründe kullanılan yöntem İtalya ve İspanya ile aynı. Kulüp temsilcileri kadede 1'den 21'e kadar yer alan toplardan birini kura yoluyla seçerek ilk hafta tablosundaki yerlerini belirliyor. Sonraki tüm haftalar bilgisayar sistemi tarafınfan otomatik takip mantığıyla belirleniyor.

3 önemli kriter var
Ancak bu otomatik takip de bazı kriterleri gözetiyor.

Bu kriterle de şöyle:
1) Aynı şehrin takımları aynı hafta evinde oynayamaz.
2) Milli maçlardan önce Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe derbisi oynanamaz.
3) Ligin ilk 5 haftasında üç büyük derbisi olmaması.
Derbi haftaları aslında belli
Bu kriterlere göre fikstür oluşması için Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a ayrıcalık tanınarak 3 özel numara verliyor. 18 takımlı ligde bu numaralar 2, 3 ve 16 idi.Üç büyüklerin temsilcileri sadece bu üç numaranın olduğu kaseden kura çekiyor. Bu sayede fikstür planlamacıları için derbi haftaları önceden biliniyor.
Aynı takımla üst üste oynanabiliyor
İngiltere Premier Lig ve Almanya Bundesliga ise farklı bir yöntem kullanıyor. Örneğin Premier Lig'de Noel tatili gibi özel günlere özelikle derbiler konuluyor.
Premier Lig'de sezon
Bizde en fazla 2 deplasman varken Premier'de bu sayı 3 olabiliyor ve ayrıca takımlar peş peşe birbiriyle oynayabiliyor. Süper Lig'de 2020-2021 sezonu 11 Eylül'de başlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri