Gaziantep’teki taş ocakları adeta ölüm saçıyor

Gaziantep’teki taş ocakları adeta ölüm saçıyor

Hatay’ın Amanos dağlarından Gaziantep’in Sof dağının üzerinde geçen göçmen kuşlarının geçmesine engellediği ve 700 çeşit oksijen türü bitkilerin yok etmesini sağlayan, ayrıca 20’ye yakın köyü çeşitli hastalıklara yaymasına neden olan taş ocakları adeta ölüm saçıyor.

Amanos dağlarından Gaziantep’in Sof dağı üzerinden yüzlerce kuşların geçiş bölgesi olan ve aynı zamanda 700 çeşit bitkiyi yaşatan Gaziantep’in Sofdağı eteklerinde bulunan Durnalık, Yeşilce, Acaroba, Işıklı, Yamacoba ve Cerityeni yapan köylerinin olduğu yerlere ve ayrıca Gaziantep-Adana karayolunun 25. kilometresinde bulunan 7 taş ocağı adeta oksijen üreten bitkileri, her yıl geçen kuşlar ile köylere yaydığı çevre kirliliğiyle adeta hastalık saçtığı öne sürüldü.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞ OCAKLARIN KAPANMASI İÇİN NE RAPOR YAZDI?
Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gaziantep-Adana 25. kilometresinde bulunan yaklaşık 10’a yakın taş ocaklarıyla ilgili yaptığı araştırma sonunda bu taş ocakların bu bölgede başta köyler olmak üzere, yetişen yaklaşık 700 tür oksijen bitkilerinin yanı sıra göçmen kuşlarının geçişine de engel olduğunu, ayrıca bu taş ocaklarının hiç birinin filtrelerinin bulunmadığı, bir çok hastalığa da neden olma yönende bir rapor yazdığı öğrenildi.
BAKANLIK VE VALİLİK NE YAPACAK?
Adeta ölüm saçan Gaziantep-Adana karayolu üzeri 25. kilometresinde bulunan 10’a yakın taş ocağının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün kapatma yazılarına rağmen şu ana kadar kükürt saçarak, Sof dağının etrafındaki tüm köylere büyük çevresel zarar vermesinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gaziantep Valiliğinin nasıl bir yol izleyeceği merak edildiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri