İbradi, Galatasaray'ın sportif direktörü mü olacak?

Gaziantep Sportif Direktörü Fatih İbradi, Radyospor'a yaptığı açıklamalarda Galatasaray'ın gelecek sezon sportif direktörü olacağı iddialarına cevap verdi.

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan İbradi Galatasaray iddiaları hakkında, "Henüz böyle bir şey söz konusu değil. Resmi bir teklif almadım. Böyle bir teklif olsa öncelikle başkanımıza söylerim" cevabını verdi.

"Pandemi dönemini de iyi atlattığımızı düşünüyorum"
Gaziantep'in ligdeki durumu hakkında konuşan Fatih İbradi, "Lige yeni çıkmış 3 takımdan 2'si ya da 3'ü düşüyor genelde. Biz şu an 7. sıradayız. 2'de 2 yapıp ligi tamamlamak istiyoruz. Sonuçlardan ve aldığımız puanlardan mutluyuz. Geçiş dönemi çok kısa sürdü Gaziantep adına. Herkesin bildiği gibi pandemi süreci başladı. O herkeste sıkıntı yarattı. Pandemi dönemini de iyi atlattığımızı düşünüyorum. Şu an geldiğimiz noktada pandemiden sonra yenilmeyen tek takımız" şeklinde yorum yaptı.

"Sumudica, Türk vatandaşı olmak istiyor"
Gaziantep Teknik Direktörü Sumudica'nın Türk vatandaşı olmak istedğini söyleyen İbradi, "Sumudica iyi bir hoca. İyi bir taktisyen. Ligi bilen bir hoca. Oyuncuları da iyi tanıyor. Oyuncularla iletişimi çok iyi. Bunları yan yana koyunca başarı da geliyor. Türkiye'yi çok seviyor ve burada da mutlu. Türk vatandaşı olmak istiyor ama şu anda böyle bir girişim yok" dedi.

"Biz teşvik sistemi kurmuştuk"
Yabancı kuralının değişmesini yorumlayan İbradi, "Ben Fatih Terim döneminde TFF'de Gelişim Direktörü olarak görev yaptım. O günlerde biz futbolda yasaklara ve matematiğe karşıydık. 14 yabancıya dönüldü ama biz o dönemde altyapıdan gelen oyuncular için teşvik sistemi kurduk. Ancak bu Kulüpler Birliği'nden döndü. Altyapıdaki oyuncuların gelişiminden kulüpler sorumludur. Ben bir kulüp olarak oyuncunun ne zaman oynayacağına karar verebilmeliyim. Bizim o sistemimiz iyiydi ama tutmadı. Şimdi TFF bir karar almış. Bunu uygulayacağız. 127 kulübün sadece 12'sinde altyapı tesisi vardı. Diğerlerinde kendi tapusu yoktu" diyerek sözlerini noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri