3 ayaklı doğan buzağıya Gaziantep değil İzmir sahip çıktı... Buzağıya protez bacak

3 ayaklı doğan buzağıya Gaziantep değil İzmir sahip çıktı... Buzağıya protez bacak

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Haydar Demir’in sahibi olduğu İnek üç ayaklı buzağı doğurdu. Demir ailesinin ve İslahiye’nin maskotu haline gelen üç ayaklı buzağı Demir ailesinin ekonomik nedenlerden dolayı yaptıramadığı protez ayağı İzmir’den Sibel Çakır sahip çıkarak, yaptıracağı öğrenildi.
İSLAHİYE’NİN MASKOTU OLDU
İslahiye’nin Örtülü mahalllesinde Haydar Demir’in sahibi olduğu İnek, üç bacaklı buzağı dünyaya getirdikten sonra doğum sırasında doğan buzağının sol ön bacağının olmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle buzağıya “Üç ayak” ismi verildi. Buzağı da İslahiye’nin maskotu haline geldi.
PROTEZ AYAK GEREKİYOR
Uzun yıllardan beri hayvancılıkla uğraşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Haydar Demir, doğan buzağının ayağına protez yapılması gerektiğini ve buna da çok paralar istendiği için ekonomik güçlerinin olmadığı, bunun yaptırılması için de çağrıda bulundu.
GAZİANTEP DEĞİL İZMİR SAHİP ÇIKTI
Protez ayak yapılması için üç ayaklı buzağıya Gaziantep’ten kimse destek çıkmazken, Türkiye’nin ilk kurtarılmış çiftlik hayvanları koruma barınağının sahibi olan Sibel Çakır, aslen Ankara’lı olduklarını 7 yıldan bu yana İzmir’in Çiftlik Hayvanları Koruma alanı yaptığını ve üç ayaklı doğan buzağıya hem annesini, hem de buzağıyı alarak, protez ayak yaptıracağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri