Gaziantep'in çatılarına Solartürk'le güneş doğuyor

Gaziantep'in çatılarına Solartürk'le güneş doğuyor

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yıllardır beklenen Çatılarda güneş doğmasıyla ilgili kararnameyi yayınlayarak ve bir çok avantajlar getirerek, Türkiye'nin önünü açtıkları belirtildi. Böylece, Gaziantep'te de 200 MW'lık panel üreten firma olan Solartürk Fabrikası'nın da Gaziantep'in çatılarına en uygun avantajlarla güneş doğdurmak için çalışmalara başladığı ve yoğun talep aldığı öğrenildi.
SOLARTÜRK 200 MW ÜRETECEK GÜCE SAHİP
Gaziantep'te yerleşik firma olan ve Başpınar Organize Sanayi bölgesinde yaklaşık 7 yıldan beri faaliyet gösteren Solartürk Güneş Panelleri üreten fabrikanın sahibi olan inşaat mühendisi Osman Özberk, Enerji Bakanı sayın Fatih Dönmez'in geçtiğimiz günlerde çatılarla ilgili yayınladığı kararnameye göre, Lisanssız kurulu güç sınırı 1 MW'den 5 MW'ye yükselttiklerini işletmeler yada vatandaşlar lisans alma yada şirket kurma zorunluluğu olmadan daha fazla elektrik ürete bilme, mesken aboneleri için 10 KW, tüm işletmeler ve kamu kurumlarının 5 MW'ye kadar kurulacak enerjinin öz tüketiminin fazlasını satabilecek imkanı getirdiklerini, güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yapılabilecek atıl haldeki çatı, cephe ve buna benzer alanların değerlendirileceklerini tarımsal sulama aboneleri, içme suyu tesisleri, atık arıtma tesisleri ve kamu kurumları da bu uygulamaya dahil ettiklerini, YEKDEM mekanizmasına tabi tesislerde üretilen ihtiyaç kadar elektrik için kendi abone gurubundaki tek zamanlı aktif enerji bedeli tesis işletmeye alındıktan itibaren 10 yıl geçerli olacağını, üretim ve tüketim noktası aynı olmak şartıyla mevcut bağlantı gücünü eş zamanlı üzere güneş yada rüzgar santrali kurabileceklerini ve yeni düzenleme ile aylık mahsuplaşma esnekliği getirildiğini söyledi.
SANAYİCİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan tüm fabrikaların atıl durumda bulunan çatılarının güneş panelleri ile büyük imkan sağlanacağını söyleyen Osman Özberk, "Biz Solartürk olarak Gaziantep'in fabrikasıyız. Tüm sanayici ve işadamlarına uygun fiyatlarla çatılarına güneş doğdurarak, hem kendi bütçelerine, hem de ucuz enerji sağlayacağız" dedi.
GAZİANTEP'TE HANGİ ÇATILARI YAPTILAR
Gaziantep'te Solartürk fabrikası olarak bir çok çatıları yaptıklarını ve bunların başında Şehitkamil belediyesine ait sanat merkeziyanı sıra Türkiye'nin bir çok illerinde yaptıklarını belirterek, "Bizim referansımız kendi fabrikamızda ürettiğimiz panellerimizdir. Kapımız 24 saat açıktır. Her konuda imkanlar sağlarız. Önemli olan Gaziantep'in ucuz enerji kullanmasıdır." diye konuştu. '¢HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri