10 NUMARA TRANSFER MAXİM

Gaziantep Futbol Kulübü’nün devre arası kadrosuna kattığı Alexandru Maxim, değerlendirmeye alındı. Fantezi Futbol Türkiye, Rumen oyuncuyu 10 Numara oyuncu ve transfer olarak değerlendirdi.

Fantezi Futbol Türkiye’nin Maxim ile ilgili yaptığı yorum şöyle;
2020 yılına girdik, transfer sezonu açıldı ve Fantezi Futbol Kahramanlarımız çoktan yer değiştirmeye başladı. Bizler de Fantezi Futbol Türkiye olarak nasıl ki yaz transfer sezonunu sizler için zamanında açtıysak, kış transfer sezonunu daFantastik Transfer Dosyasıetiketi altında açmaya karar verdik ve tercih edeceğinizi düşündüğümüz futbolcuları mercek altına aldık. Bu yazı dizimizde Ocak ayı transfer döneminde transfer olan oyuncuların kısa hayat hikayesi, geçmiş yıl istatistikleri, duran topları kullanma olasılıkları ve yeni takımlarında nasıl bir performans gösterecekleri gibi Fantezi Futbolu ilgilendiren her şeyi tek tek yazıya dökeceğiz. Süper Lig takımları onlarca transfer yaptılar ve tüm futbolcuları yazmamıza imkan yok elbette. Bizim için en önemlileri, sezon içinde en çok tercih edilecekleri ve Fantezi Futbol kadrolarımıza girebilecekleri şimdiden okuyacaksınız, böylece önümüzdeki haftalara hazırlık yapacaksınız. Haydi bakalım yeni FF KahramanımızAlexandru Maximile devam ediyoruz..

MAXİM’E BÜYÜK ÖVGÜ
Ayağının tozuyla çıktığı Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında oynadığı etkili futbolu 2 de güzel golle süsleyen Alexandru Maxim’i izleyenler, kim bu adam diye sormaya başladılar. Merak edenleri bilgilendirmek adına Maxim’i kısaca tanıtalım.

Çocukluğunda Gheorge Hagi ve Zinedine Zidane’ı kendine örnek alarak büyüyen 8 Temmuz 1990 doğumlu Rumen oyuncunun futbol için ilk durağı 7 yaşında kapısından girdiği mahalli takım Olimpia Piatra Neamt kulübü oldu. 14 yaşında da yine ülkesinin Ardealul Cluj takımının altyapısına geçen Maxim için profesyonelliğe giden macera 17 yaşında kapısından girdiği Katalan kulübü Espanyol ile başladı.
İspanya’ya ve kulübüne adaptasyon sürecinde oldukça zorlanan oyuncu, Espanyol’un rezerv takımıyla İspanya 2. Lig’inde mücadele etmesinin ardından 2010-2011 sezonunda yine alt lig takımlarından Badalona’ya kiralandı. Burada da istediği çıkışı yapamayan Maxim’in bir sonraki durağı ülkesi Romanya’nın Pandurii Targu Jiu takımı oldu.
Bu kulüpte gösterdiği performans ile tekrar yurt dışındaki kulüplerin ilgisini çekmeyi başaran oyuncu, 31 Ocak 2013’te asıl çıkışını gerçekleştirdiği Almanya’nın Stuttgart takımına transfer oldu. Sonradan oyuna dahil olduğu yarım sezonluk ilk yılında çok fazla kendini gösteremese de 2013-2014 sezonundan itibaren takımın as oyuncusu olarak oynamaya başladı. 2013-2016 yılları arasında 1. Bundesliga’da forma giyen oyuncu, 2016 yılında takımın 2. Bundesliga’ya düşmesiyle birlikte 2016-2017 sezonunu 2. Bundesliga’da geçirdi ve takımının bir sonraki sezon tekrar 1. Bundesliga’ya çıkmasında önemli rol oynadı. Stuttgart’taki 131 maçlık kariyerine 17 gol ve 35 asist sığdıran Maxim, 2017-2018 sezonunda Mainz ekibine transfer oldu.
Mainz ekibinde Stuttgart’taki başarısını tekrar edemeyen oyuncu 2,5 sezonluk Mainz macerasında genellikle kulübe oyuncusu olarak kaldı. Forma giydiği 56 maçta 5 gol ve 5 asistlik katkı yapan oyuncunun sonraki durağı ise bu sezonun ara transfer dönemi ile Gaziantep FK oldu.
İspanya geçirdiği dönem itibariyle İspanyol vatandaşlığına geçme şansı varken mili takım olarak Romanya’yı seçen oyuncu, 39 maçlık milli takım kariyerine de 5 gol ve 6 asist sığdırmayı başardı.
Sivasspor’a attığı 2 golle ligimize merhaba diyen Alexandru Maxim asıl bölgesi forvet arkası haricinde hücum bölgesinde hem sağ hem de sol kanatta da görev yapabiliyor. Uzun süre Bundesliga’nın tozunu yutmuş tecrübeli futbolcu şut ve pas özelliklerini gol ve asist istatistiklerine dönüştürecek önemli yeteneklere sahip. Hem bu yetenekleri hem de tecrübesiyle ligimizin kalburüstü oyuncularından biri olarak göze çarpan oyuncunun fantezi futbolseverler tarafından da ilerleyen haftalarda sıklıkla tercih edileceğini tahmin ediyorum. Henüz ilk maçından kornerlerde topun başına geçtiğini de not olarak yazımın sonuna ekleyeyim...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri