COVID-19 Döneminde Ağız ve Diş Sağlığı Hakkında Diş Hekimi Sinan Emre Şekerci bilgilendirdi

COVID-19 Döneminde Ağız ve Diş Sağlığı Hakkında Diş Hekimi Sinan Emre Şekerci bilgilendirdi

er ne kadar ağız bakımı herkes tarafından yapıldığı belirtilen bir uygulama olsa da Diş Hekimi Sinan Emre Şekerci her gün düzenli bir şekilde ağız bakımı yaptığını belirten hastalarda dahi yanlış yöntemler kullanıldığını belirtti. Sinan Emre Şekerci hastaların özellikle yanlış teknikle fırçalama, yanlış fırça seçimi ve diş ipi kullanımı alışkanlığının eksikliği gibi nedenlerden ötürü diş ve diş eti problemleri yaşadığını belirtti.

Coronavirüs büyük oranda ağız ve solonum yolu ile bulaştığı için hastaların ağız bakımına özellikle dikkat etmesi gerektiğini belirten Şekerci hem içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde hem de bu günleri arkamızda bırakacağımız pandemi sonrası rehabilitasyon döneminde hastaların ağız ve diş sağlığına dikkat etmeleri ve gereli özeni göstermeleri gerektiğini belirtti.

İyi bir ağız ve diş hijyeni sadece ağızdaki bakterileri minimumda tutmakla kalmamaktadır aynı zamanda genel sağlığınıza açılan bir pencere olabilir. Diş ve ağızda yerleşen enfektif hadiseler özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde vücudun diğer bölgelerinde enfeksiyonu etkileyebilir.

Karantina döneminde kişisel korunmaya olabildiğince dikkat edilmesini öneren Şekerci yetersiz ağız bakımı nedeni ile ortaya çıkabilecek bir durumdan korunabilmek için aşağıdaki önerileri sıraladı:

1- Düzenli bir şekilde günde en az 2 kere olmak üzere dişlerinizi doğru bir teknikle fırçalayın

2- Diş aralarında kalan yiyecek artıklarının temizlenmesi için diş ipi kullanın

3- Dişlerinizi fırçalama esnasında diş etlerinizden kan gelmesi durumunda diş hekiminize görünmeyi ihmal etmeyin

Fırçalama ve diş ipi kullanımı gibi önleyici tedbirlerin aksatılmadan düzenli bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Diş Hekimi Sinan Emre Şekerci günde iki kez fırçaladığımızdan ve diş ipi kullandığımızdan emin olmak gerektiğini belirtiyor.

Elektrikti veya ultrasonik diş fırçalarının plak temizliği, bakterilerin uzaklaştırılması ve diş etlerini sağlıklı bir şekilde tutmak için en iyi seçenektir. Diş sağlığının maksimum düzeyde korunabilmesi için kullandığınız diş macununun flor içerdiğini mutlaka kontrol etmeniz gerektiğini belirten Şekerci flor içermeyen diş macunları ile yeterli bir fırçalama işleminin gerçekleştirilemeyeceğini belirtti.

Kaynak: https://www.wclinics.com.tr/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri