Video İzle...16 Yaşındaki Rana Bahar, kayıp mı? Kaçırıldı mı? Gaziantep Rana’yı arıyor! Anne Gülnaz Bahar, perişan!

Gaziantep’in Şahinbey İlçesi Yazıcık Konutlarında ikamet eden 16 yaşındaki Rana Bahar, Pazar günü akşam saatlerinden beri kayıp. Lise öğrencisi Bahar, komşularının kızıyla, kitap alma bahanesiyle evden çıkarak erkek arkadaşı Mahmut K. İle görüşüp, onunla birlikte ortadan kayboldu. 7 gündür ne Rana’dan ne de erkek arkadaşı Mahmut K.’dan haber alınamadı. Rana’nın annesi Gülnaz Bahar, kızına çağrı yaparak, ‘Ciğerim, ne olur evine dön’ dedi.

16 yaşındaki lise öğrencisi Rana Bahar, Pazar günü öğlen saatlerinde annesinden izin alarak komşularının kızı ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Mesleki ev Teknik Anadolu Lisesi’ne okul kitaplarını almak bahanesiyle evden çıktı. Bahar ve komşularının kızı okulun önünde, Bahar’ın erkek arkadaşı ile görüştü ve Bahar o günden itibaren ortada yok. Ailesi Rana’yı kapı kapı ararken, erkek arkadaşı olduğunu öğrendikleri 19 yaşındaki Mahmut K.’nın evini buldu. Fakat Mahmut K.’nın da aynı gün aynı saatlerde ortadan kaybolduğunu öğrendi. 16 yaşında okuma hayali kuran Rana Bahar’ın annesi kızının kaçmadığı, kaçırılmış olacağını belirtiyor.

KOMŞULAR ZORLA GÖTÜRÜLDÜĞÜNÜ GÖRDÜ
7 gündür haber alınamayan Rana’nın annesi Gülnaz Bahar, “Pazar günü saat 14:00’da komşunun kızıyla birlikte okula kitap almak için gideceklerini söylediler. O akşam bekledim, gelmedi. Komşunun kızını çağırdım, ‘Rana bakkala gitti’ dedi. Komşu kızının söylediğine inandım. Eve geçtim, yarım saat kadar zaman geçti. Rana gelmeyince tekrar komşunun kızının yanına gittim, sordum. Yine bakkalda deyince etrafta aramaya başladım. Komşu kızını eve çağırdım, en sonunda bana döndü Rana’nın erkek arkadaşıyla birlikte gittiğini söyledi. Erkek arkadaşı yollarını kesmiş, zorla kolundan tutup Rana’yı götürmüş, komşu kızına da hakaret etmiş. Komşu kızı korkusundan akşam saatlerinde bana gerçeği söyledi” dedi.

TEHDİTLE GÖTÜRMÜŞ
Anne Bahar, gözyaşları dökerek, “O gün kızım gitmek istememiş, Mahmut K., ‘Gelmezsen seni ailene rezil ederim’ demiş. Rana konuşmak amacıyla gitmiş, ailem geç kalırsam merak eder de demiş. Komşu kızının yanından uzaklaştıklarında Mahmut K., Rana’ya bir şey söylemiş, Rana’nın suratı düşmüş. Komşu kızına sen git ben geleceğim demiş. Olaylar okulun duvarının dibindeyken olmuş, kamera kayıtlarına yansımamış. Okulun bahçesine dahi girmemişler” ifadelerine yer verdi. Kızlarının çocuk gelişimi bölümü okuduğunu ve okumak istediğini belirten Anne Bahar, “Rana, yaşına rağmen çok saf çok temizdi, çocuk gibiydi. Okula kitap almaya giderken kendi telefonumu ona vermiştim, gecikirse haber versin diye. Pazar günü olduğu, okulun kapalı olacağı hiç aklıma gelmedi. Akşamları benim telefonumu arkadaşlarıyla konuşmak için isterdi. Benim telefonumdan instagramdan konuşuyorlarmış. Konuşmaların hepsini silmiş. Telefonda tek bir iz bile bırakmamış. Rana, annem durumun farkına vardı, ayrılalım demiş. Okuluna devam etmek istediğini söylemiş. Rana, erkek arkadaşından ayrılmaya kalkıştığında, Mahmut K. ‘Seni de vururum, kendimi de vururum’ demiş. Mahmut K.’nın ailesi de oğullarını arıyor. Polise verdikleri ifadelerde oğullarının akrabalarında olmadığını beyan ettiler. Onlar da çocuklarına ulaşmaya çalışıyorlar” dedi.

AYRILMAK İSTEYİNCE TEHDİT EDİLMİŞ
Anne Bahar, komşularının kızından öğrendikleri detayları aktararak, “Komşunun kızı, Rana’nın erkek arkadaşı olduğunu biliyormuş. Biz bilmiyorduk. Yaklaşık 1 yıldır görüşüyorlarmış. Rana’nın erkek arkadaşı Mahmut K., uyuşturucu kullanıyormuş. Pandemiden dolayı evine dönmüş. Mahmut K.’nın arkadaşlarını bulduk, görüştük. Erkek arkadaşı olduğunu öğrendiğim Mahmut K.’nın çalıştığı iş yerini buldum. İş arkadaşlarına sordum. Kızımın ayrılmak istediğini ama tehdit edildiğini öğrendim” dedi.

KIZINA GEL ÇAĞRISI
Kızı Rana’ya seslenen anne Bahar, “Keşke çıkıp da gelse. Ciğerim o benim, atılır mı? Atamam. Ne yaparsa yapsın başımın tacıdır. Yanlış bile yapmış olsa o benim ciğerim. Kızımın kaçıp gideceğini sanmıyorum. Gönül rızasıyla gitseydi kimliğini, kıyafetlerini alırdı. Hiçbir şey almamış. Kızımı hiçbir zaman sıkmadım, sıkıştırmadım. Her zaman okuyacağını söylüyordu” dedi.

HABER İZLE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri