Cumhuriyet Başsavcısı Yalçın ve ithal atamalar

Cumhuriyet Başsavcısı Yalçın ve ithal atamalar

Ben biliyorsunuz her hafta Pazartesi "Olaylara haftalık bakış" yazılarımı bu yaz gününün sıcak olmasına rağmen okuyucularıma saygısızlık olmasın diye sürekli Gaziantep'in konularını gündeme getirmeye çalışıyorum. Bu hafta arası sizlere mecbur kalmasam yazı yazmazdım. Konu Gaziantep olunca diğer herşey teferruattır. Bu nedenle yazımın içeriğinde biliyorsunuz Gaziantep'in başarılı yetiştirdiği bürokratlardan biri olan ve çalıştığı her yerden takdir toplayan Gaziantep Bölge Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın'ın şok bir şekilde Trabzon'a Bölge Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmıştı. Bir de yine son günlerde Gaziantep'te ithal müdür dedikoduları bir türlü durmak bilmiyor. Biz diyoruz ki; "Gaziantep iyi göç alıyor. Bunuda biz doğruluyoruz. Ama Gaziantepli bir yönetici makamda olursa, mezarının Gaziantep'te olacağı nedeniyle hizmeti daha iyi yapar, insanlara davranış biçimleri daha nazik olur." Yine de ne var ki yine önemli müdürlüklere ithal iddiaları beni ve Gazianteplileri çok üzüyor. Biz de zaten kendi evladımıza sahip çıkmayız, dışarıdan biri geldiğinde baş tacı ederiz. Örneğin hemen yanı başımızdaki şehirlere baktığımızda ithal yönetici sayısı o kadar az ki "Bir elin beş parmağını" geçmez.

MUSTAFA YALÇIN NEDEN GİTTİ? ANLAYAMADIK

İlk önce sizlere Mustafa Yalçın'ın kim olduğunu ve özgeçmişini anlatacağım. Mustafa Yalçın'ın babası Cemal Yalçın çiftçilik yapar. Ve annesi Arıl'lı bir aile kızı olan Emine hanımdır. İkiside hakkın rahmetine kavuşmuştur. Beş çocuktan biri sayın Mustafa Yalçın'dır. Ve sayın Mustafa Yalçın, 1967 doğumlu ve Gaziantep'in 8 kilometre uzaklığında yeni adı Osmanlı eski adı Kurtuluş köyü olan köyde dünyaya geldi. İlk okulu Kurtuluş köyünde okuduktan sonra Atatürk lisesinden mezun olarak Konya Selçuk Hukuk Fakültesini kazandı. İlk Cumhuriyet Başsavcılığı Mardin'de yaptı. Ayrıca diğer savcılıkları da bir çok ilde görevini ifa etti. İlk Cumhuriyet Başsavcılığı Bartın'da gerçekleştirirken daha sonra Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı ve buradan da Adana Cumhuriyet Başsavcılıklarında görevler yaptı. Sayın Mustafa Yalçın bu görev yaptığı yerlerde her zaman yaptığı çalışmalarla takdir edilirken, insanlara yakınlığı, mütevazi davranışı ve saygınlığını hep korudu. Sayın Mustafa Yalçın bu yerlerdeki performansı güçlü olmasından dolayı Gaziantep Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi. Bu görevi sırasında "BAM"ın ilk kuruluşu dönemlerine geldiği için Gaziantep Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcılığını her zaman taçlandırdığını gördük. Ama bir baktık ki nedenini bilmediğimiz bir şekilde sürpriz şekilde Trabzon Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Biz Gaziantepli olarak sayın Savcı Yalçın'dan çok memnunduk. Kapısı herkese açıktı. Kimseyi kırmadan, dökmeden vazifesini de doğru yaparak hukuk kurullarını da çiğnemeden insanlara yardımcı oldu. Bilirsiniz şöyle bir söz vardır; "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" sözünü makamında kişiliğinde en iyi şekilde uyguladı. Makamı yükseldikçe, sayın Mustafa Yalçın'da küçüldü. Makamın hiç bir zaman esiri olmadığını da gördük. İşte Mustafa Yalçın gibi bir değerin neden Trabzon'a Bölge Adliye Başsavcısı olarak atandı, bunun da cevabını bir türlü bulamadım. Tabi bürokraside herşey olur. Çok çalışan, çok hizmet yapanın hata yapması da normaldir.

YİNE İTHAL MÜDÜR DEDİKODULARI

Gaziantep her zaman dediğim gibi dedikoduyla beslenir. Son günlerde yine bazı müdürlüklere ithal müdür atanacağı söyleniyor. Ben buradan Gaziantep milletvekillerine ve Gaziantep'in diğer üst düzey yöneticilerine tek çağrı yapıyorum. Ne olur Gaziantepli müdürlerimizi almayın. Yanlış yapanlar varsa, onları uyaralım. Alınacak müdürlerin yerine de Gaziantepli müdürlerin atanmasını arzu ediyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri