Kıl Çadır Tarihi: Ne Zamandır Kıl Çadır Kullanılıyor?

Kıl Çadır Tarihi: Ne Zamandır Kıl Çadır Kullanılıyor?

Kıl çadır türleri dayanıklılık ve estetik tasarım yönünden ilerledikleri için geçmişten günümüze kadar gelmeyi başarmışlardır. Bunun yanı bu kıl çadır türleri kolay ve hızlı kurulma özelliğiyle de tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır.

Kıl çadırları uygun fiyatlarıyla öne çıkmaktadırlar. Birçok bakımdan işlevsel olan kıl çadır türleri bu özellikleri sayesinde geçmiş dönemlerden günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Bunun yanı sıra bu çadır türleri kurulum açısından da kolaydır. Bu çadırlar katman halinde kurulmaktadır. Bu çadır türleri diğer yandan sağlıklı olmalarıyla da öne çıkmaktadır.

Kıl Çadır Modelleri

Kıl çadır kurulumu katmanlar halinde yapıldığından komplike olmayan bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda bu kıl çadır türlerinin katmanlarıizolasyon malzemesi içermektedir. Keçi kılı yapısı gereği sıcak ve soğuk havayı içeri hapsetmektedir. Kıl çadırı bu nedenle kullanışlıdır.

Kıl çadır türleri güneş ışınlarını çekmektedir. Bu sayede içerisinde yaşayan bir canlının ihtiyacı olan güneş ışınını ve ısısını sağlayabilmektedir. Bunun yanı sıra yazın serin kışın ise sıcaktır. Bu sayede işlevsel bir kullanım sağlamaktadır. Yörükler yaşamlarını bu çadırlarda sürdürmekteydi. Onların da bu kıl çadırlarını tercih etmelerindeki en önemli etken bu işlevsellikti.

Kıl Çadır Özellikleri

Çok uzun yıllardır Türklerin hayatında olan bu çadırlara haşere ya da yılan benzeri canlı türlerinin de içeriye girmesine engel olmaktadır. Bu da kullanıcıya güvenli bir kullanım seçeneği sunmaktadır. Bunun yanı sıra bu çadırlar yağmur ve kar suyu da geçirmemektedir. Sıvıya maruz kalan kıl çadır şişerek bu sıvıyı içine hapsetmektedir.

Günümüzde ise bu çadır türleri pek çok farklı konsept için hazırlanabilmektedir. Bunun yanı sıra etnik desenleri de dikkat çekebilmektedir. Restoran ve kafelerde kullanılmasının yanı sıra bahçe tarzı mekanlarda da kullanılabilmektedir. Aynı zamanda etnik tasarımlarıyla da yerleştirildikleri ortamlara etnik bir tarz katmaktadırlar.

Bu kıl çadır modelleri keçi kılı kullanılarak üretilmektedir. Bu kıllar farklı coğrafyalarda yaşayan keçilerden elde edilmektedir. Keçilerden toplanan bu kıllar ipliğe dönüştürülür. Ardından renklerini almak üzere fabrikaya gönderilirler. Sonrasında da dokuma işlemlerinin gerçekleştirilmesi süreci başlar. Kıl çadır tamamen el emeği olmalarıyla dikkat çekmektedirler.

Yazıyı hazırlayan Oba Kıl Çadır ekibine teşekkür ederiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri