Elinin hamuruyla ne işlere kalkıştı'¦

Elinin hamuruyla ne işlere kalkıştı'¦

Bir Antep sözüdür. 'Elinin hamuruyla her işe karışma' denir. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, elinin hamuruyla öyle bir işe kalkıştı ki'¦ Baklava, fıstık, lahmacun kenti olarak bilinen ve yüzlerce tarih, kültür, damak lezzetini barındıran Gaziantep'i bu kez Fatma Şahin öyle bir noktaya taşıyacak ki sormayın gitsin. Çünkü, bu kentin tanıtımı ve turizminin atak yapması için elinin hamuruyla birilerinin işe karışması lazımdı. Ve Fatma Şahin, hamur, çamur dinlemedi Gaziantep'e yeni bir heyecan yaratacak projenin startını verdi.

Gaziantep, bugün yine farklı bir tabloya ev sahipliği yaptı. Şehrin sözünü söyleyen herkes yine aynı görüşte aynı yolda birleşti. İki gün önce İstanbul'da bir araya gelen Festival ekibi, dün de Gaziantep'te bir araya geldi. Ve mutlu tablo ortaya çıktı. Sanayide, yangında, eğitimde, ölüde ve düğünde bir araya gelerek 'Gaziantep' için çırpınanlar şimdi de 12 Eylül için hazırlıklarını tam gaz sürdürüyorlar.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin önderliğinde, Gaziantep Milletvekilleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkanları ile Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Gastronominin başkenti Gaziantep'i zirveye çıkarmak için ele ele verdiler. Shımall Otel'de yapılan tanıtım toplantısı beni oldukça umutlandırdı. Gaziantep topraktan, güneşten ve tarihten gelen Gastronomi kozunu bu kez bence doğru oynadı.
Bir yıl geriye gidersek bu işin ilk doğum günüydü. Ulusal ve yerelde bu kentin kalkınması, turist sayısının artması, Gaziantep'in dışarıdan bakıldığında negatif yönlerinin pozitife çevrilmesi açısından Gastroantep çok ama çok önemli.
Bu yılda 12-15 Eylül'de yapılacak olan Festival ben şimdiden heyecanlandırdı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül önderliğinde yapılacak olan festivale katkı sağlayan tüm Başkan ve Yöneticilere 'kolay gelsin' diyorum.
Toprak, güneş ve tarihten gelen lezzet ile dünyaca ünlü şeflerin yer alacağı o muhteşem 4 günlük proğramın Gaziantep ekonomisine, sanayisine, kültürüne ve yabancı turist nezlinde Gaziantep'in sınır ili olarak daha iyi anlaşılmasını umuyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri