SOKAĞA ÇIKMA KARMAŞASI, VALİ GÜL’ÜN SINAVI, AVRUPA SEVDALILARI, DHMİ ÖNÜNE BAKSIN

SOKAĞA ÇIKMA KARMAŞASI, VALİ GÜL’ÜN SINAVI, AVRUPA SEVDALILARI, DHMİ ÖNÜNE BAKSIN

HABERİN VİDEOSU

48 saatlik sokağa çıkma yasağı kararı halkı ikiye böldü. Kimine göre karar eden 22,00’den sonra açıklandı, kimine göre de yerinde bir karardı. Bence yerinde bir karar. Ama anlamadığım birşey var. Sokağa çıkma yasağı uygulansın naraları atarak ortalığı hallaç pamuğuna çeviren bazı çevreler, yasak kararını duyunca neden bu saatte açıklandı yaygarası koparmaya çalıştılar. Bana göre, yerinde karar. Eğer saat 22,00’den çok önce açıklansaydı açık olan marketler adeta yağma edilirdi. Saat iyi ama bizim içimizdeki bazı insanlar sanki kıtlık varmışçasına saldırmaya başladılar. Herşeyi anladımda petrolde benzin kuyruğuna giren, tekel bayii önünde kasalarla içki almak isteyen ve tatlıcının önünde kuyruk oluşturan insanları anlamadım. Kardeşim altı üstü 48 saat tatil yapacaksın ama sanki aylarca apart otele tatile gitmiş gibi yeme içme stoğuna saldırman neden. Artık biraz kendimize çeki düzen verme vakti gelmedimi. Sokağa çıkma yasağı kararının ardından, o 1,5 saatlik zamanda ne sosyal mesafe tanıdınız, nede virüs aklınıza geldi. Maskesiz, mesafesiz kim kime dua duma misali sokağa fırlayanlar önümüzdeki günlerde belki onlarca cana virüs bulaşmasına neden olacaklar.

VALİ UYARDI

Türkiye genelinde tablo çokta değişmezken Gaziantep Valisi sosyal medyadan uyarma ihtiyacı duydu. ‘Fırınlar açık olacak, her türlü temel ihtiyaç maddeleri evinize kadar getirilecek, panik yapmayın evinize dönün’ mesajı Vali Davut Gül tarafından verildi ama insanlar yine de saat 24.00 olana kadar sokaklardan eve girmediler. Vali Bey dediğini yaptı, vefa hizmeti ile çocuk bezine kadar insanlara ulaştırdı, eşi hamile olan bir vatandaşın evine çilek ile eriğe kadar buldurup gönderdi… Bir Vali’den beklenenin üzerinde performans gösterdi ve gereğini yaptığına inanıyorum. Bu zor günde halkın Valisi olduğunu gösteren Davut Gül Vali’ye ben Gaziantep adına teşekkür ederim.

AVRUPA SEVDALILARI

Ocak ayından bu yana dünyanın birçok ülkesinde korona virüsü tedbirlerini izliyoruz. Ben hiçbir ülkede sokağa çıkam yasağında evlere ekmek, poğaça, çocuk bezi, erik, çilek servisi yapılmasını sağlayan bir Vali görmedim. Bu hükümetin yerel temsilcisi olan Vali Davut Gül’ün hizmetini Türkiye’de tartışmıyorum, dünyanın hangi ülkesinde aynı hizmeti yapan yerel yönetici var? Ben görmedim, duymadım, bilmiyorum, bilen varsa bana söylesin haftaya köşeme taşıyacağım. Avrupa standartları diye her konuda nara atanlara sesleniyorum. Şu virüs tantanası bitsin, gidin kardeşim avrupaya. Ama bir dahaki salgında aman ha Türkiye’ye dönmeyin, Avrupa standartlarında sağlık hizmeti alın, Avrupa şartlarında yaşayın. Sağlıkta sınıfta kalan, youn bakımlara hasta alamayan Avrupa’ya şehir hastaneleri ve milli birlik beraberlik duygularının ile özel işletmelerini açarak, ‘Biz bize yeteriz Türkiye’ diye mesaj veren ülkenizin kıymetini bilin. Muhalefet yapacaksanız aklımızda dalga geçecek şekilde değil, mantıklı bir sebep bulunda öyle muhalefet yapın. Yoksa kendinize güldürmekten başka bir adım öne gidemezsiniz.

DHMİ İŞİNİ TAM YAPSIN

Devlet Hava Meydanları İşletmelerinin Gaziantep’te uyguladığı sistem büyük tepkilere neden olmuştu. DHMİ Genel Müdürlüğü’nün bu uygulamadan en kısa sürede vazgeçmesi için kira karmaşasını haber bültenimize taşımıştık. Ancak, olayın son seyri hakkında bilgi alamadım. Olay neydi bir hatırlayalım; ‘DHMİ Genel Müdürlüğünün Gaziantep Havalimanındaki kiracılarına gönderdiği ‘Kiraları bir ay erteledik’ yazısı kiracı işletme sahiplerini çileden çıkardı. Hükümetin uyguladığı uçuş yasağı ve işletme kapatma kararının ardından Türkiye’de belediyeler, vakıflar ve birçok özel işletmeler kira ertelemesi yerine kira affı sistemi uygularken, DHMİ’nin kira erteleme kararı büyük tepki çekmişti. Ben biran önce bu yanlış karardan DHMİ’nin dönmesini bekliyorum ve çalışmayan ve hükümet kararı ile kapatılan işletmelerden kimsenin kira erteleme talebi yapamayacağını da DHMİ yetkililerinin anlaması lazım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri