Ateş-Buz teşekkürü, Kılıçdaroğlu Gaziantep'in sorunlarını çok iyi biliyor, Gaziantepli Bankacılar kimler?

Ateş-Buz teşekkürü, Kılıçdaroğlu Gaziantep'in sorunlarını çok iyi biliyor, Gaziantepli Bankacılar kimler?

HABERİN VİDEOSU

<

Yine yoğunluğumuz devam ediyor. Etmesi de çok normaldir. Gaziantep tabela nüfusu 2 Milyon görünsede gerçek nüfusu 3 Milyondur. Bunu inkar etmek mümkün değildir. Çok hareketli bir şehir olduğunu söyleyelim. Bu hafta size Gaziantep'in gündeminde etkili olduğumuzu gösteren ve gençlerin uyuşturucu illetinden kurtulması için yapılan Ateş-Buz operasyonlarının perde arkası, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Gaziantep'te yaptığı toplantıda tespit ettiği sorunlar nelerdir? ve Gaziantepli olan üst düzey bankacıların destekleri nelerdir? konularını gündeme getireceğiz.

ATEŞ-BUZ OPERASYONLARI

Gaziantep'in en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucudur. Uyuşturucu öyle bir maddeki gençlerimizi birden bağımlılığa sokuyor. Daha sonra da bağımlılık sonunda uyuşturucu kullanan gençlerimiz aileleri dahil herkese eziyet ediyor. Evinde ne varsa alıp, satıyor uyuşturucuya yatırıyor. Biz hep söylüyoruz. "Uyuşturucu bataklığını kurutmazsan" belli bir süre operasyonlar sonunda tekrar eski halini alır. Yine herşeye rağmen Gaziantep'e çalışkan, dürüst, hizmet etme aşkıyla yanıp sönen Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek geleli çok fazla olmamasına rağmen Gaziantep'in uyuşturucu ile ilgili yapısını çok iyi biliyor. Üstelik bu konudada ihtisas yapmış bir bürokrattır. Biz geçtiğimiz hafta Ateş-Buz adlı uyuşturucunun kalelerini gündeme getirmiştik. Sağolsun bizzat operasyonları kendisi tarafından yönetmiş ve helikopterle merkezi olan Hacıbaba'ya büyük operasyonlar yapmıştır. Zaten biz haberimizde bir aile dramını gündeme getirmiştik. Sağolsun sayın Emniyet Müdürü Zeybek, yaklaşık bir haftadan bu yana Ateş-Buz satıcılarına savaş açmış ve torbacıları da toplayarak gereğini yapmıştır. Bir de benim burada önemli bir noktaya dikkat çekmem gerekiyor. Hacıbaba'ya yeni yapılan 5 yıldızlı Green Park oteli var. Bu otel Türkiye'de zincirdir. Büyük de bir yatırım yapmıştır. Dünyanın en ünlü müzesi olan Zeugma Müzesinin de bitişiğindedir. Turizmde de etkili bir şehir olacağımıza göre bu bölgede uyuşturucu satıcılarının turistleri rahatsız etmemesi için de operasyonların devam ederek, kökü kazınmalıdır. Sağolsun Emniyet Müdürü Zeybek'e bu operasyonları yaptığı için teşekkür ediyoruz.

KILIÇDAROĞLU GAZİANTEP'E NEDEN GELDi?

Hiç birşey yokken sayın Kılıçdaroğlu Gaziantep'e neden geldiğini ilk önce ben bir anlam veremedim. Daha sonra da bir söz vardır; "Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü" sözü tamamiyle sayın Kılıçdaroğlu için geçerlidir. Gaziantep'e gelir gelmez Kılıçdaroğlu CHP teşkilatlarıyla bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra da akşam tüm sivil toplum örgütlerinin yanı sıra şehirin işadamlarıyla bir toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu toplantıda Atatürk'ü anlattıktan sonra şehirin sorunlarını masaya yatırdı. Ve sözlerinin başında Kılıçdaroğlu, "Biz buraya sürekli gelmemiz gerekiyor. Az oy aldık diye gelmemiz doğru değil. Kabahat bendedir. Çünkü Gaziantep önemli bir kenttir. Bu şehirin de sorunları da beni ilgilendiriyor." diye söze başladıktan sonra Gaziantep'in ana sorunlarının başında birinci sırada Uyuşturucu, ikinci sırada Suriye, üçüncü sırada da trafik sorunlarını ve dördüncü sırada da Gaziantep'in fabrikalarının ekonomik sıkıntılarını tespit ettiklerini vurguladı. Gaziantep'in bu sorunlarını çözmek içinde CHP olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Sorunlarını kamuoyuyla da paylaşacağız. Körü körüne de Gaziantep'te muhalefet yapmayacağız. Haklı olduğumuz sorunları çözmek için mücadele edeceğiz. Gaziantep bizim için çok önemli bir kent olduğunu da bir kez daha vurgulamak istiyorum. Üreten bir şehir her zaman bizim başımızın tacıdır.

GAZİANTEP KÖKENLİ ÖNEMLİ BANKACILAR

Geçtiğimiz hafta içerisinde Gaziantepli olan Türkiye'nin en büyük bankasının genel müdürü Adnan Bali'yi gündeme taşımıştık. Çünkü Bali, Gaziantep'e sürekli destekler veriyor. Her ramazan ayında mutlaka Gaziantepli sanayicilere iftar yemeği veriyor. Bazı zamanlarda da sürpriz yaparak Gaziantep'e gelerek müşterileri tek tek ziyaret ediyor. Tespit ettiği sorunları da anında çözüyor. Sayın Bali'nin dışında da biliyorsunuz Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Recep Türk'te Gazianteplidir. Kendisi de Gaziantep'i çok iyi biliyor, çünkü burada banka şube müdürlüğü daha sonra bölge müdürlüğü son olarak da Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürüyor. Gaziantep'i tanıdığı için de sürekli destek çıkmaya çalışıyor. Sağolsun ilgisine. Yine bir isimden bahsedeceğim kendisi Gaziantepli değil ama "Bir Gaziantepli" gibi Gazianteplidir. Gaziantep'te uzun süre Valilik yapan sayın Abdülkadir Aksu Vakıfbank A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Gaziantep'le ilgili en küçük bir şey olduğunda gerekli desteği çıkıyor. Telefonu da 24 saat Gaziantepliler içinde açıktır. Gaziantep'i seven 3 üst düzey yöneticiye Gaziantep'e yaptıkları ve yapacakları içinde teşekkür ediyoruz.

İyi haftalar diliyorum...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri