FACEBOOK’TA REKORLAR KIRIYORUZ, KORONA GÜNDEMİ BİZDE, DİJİTAL MEDYADA ETKİMİZ BÜYÜK

FACEBOOK’TA REKORLAR KIRIYORUZ, KORONA GÜNDEMİ BİZDE, DİJİTAL MEDYADA ETKİMİZ BÜYÜK

HABERİN VİDEOSU

Her zaman söylüyorum, “Gazeteci olunmaz, gazeteci doğulur.” Bizim Olay Medya grubumuzda gazeteci doğulur sözüne uyan bir ekibimiz var. 12 Mart’ta korona virüsün gündeme gelmesiyle birlikte hem sosyal medyada, hem internet, hem gazete-radyo, hem de televizyonumuzda en çok haber yapan, bilgi veren, halkı kışkırtıcı haber yapmayan ve doğru haberlerle toplumu bilgilendirmeyi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Aynı zamanda da çalışıyoruz. Zaman zaman hatalarımız olur. Yanlışlarımız olur. Bunu baştan kabul ediyoruz. Zaten “Eleştiride” bizim şiyarımızdır. Yani tek kelime; Önderimizdir. Biz öz eleştiriyi de kendimiz yapıyoruz. Ama bazı kendini bilmezler, sosyal medya üzerinden bize hakaret edenlere de cevabım net. Bunlarla da hukuk yoluyla mücadelemizi yapacağız. Hakaret edenin yanına bırakmayacağız. Bunu böyle bilsinler. Bu hafta hep kendimizle ilgili yazacağım.

FACEBOOK’TA REKOR KIRDIK
Hep söylüyorum. Gazetecilik uzun ince bir yoldur. Bu yolda zamanla durmalar, yavaşlamalar, hızlanmalar olabilir. Biz de bir ara bu işin üzerine fazla düşmedik. Sağolsunlar birileri bizleri kışkırtarak daha çok işimizle ilgilenmemizi sağladılar. Bunların başında sosyal medyanın en büyük etkileme gücü olan “Facebook” bildiğim kadarıyla başka insanlarla iletişim ve etkileşim kurmaktır. Aynı zamanda da dünyada en fazla kullanıcıya sahiptir. Bizim sosyal medyada takipçilerimiz kesinlikle organiktir ve orijinaldir. Kesinlikle herkes bilsin ki; takipçilerle ilgili bir satın almamız olmuyor, olmadı da, olmazda. Bunu herkes böyle bilsin. Birileri gibi parayı basıp, benim şu kadar takipçim var deyip, yaygara yapıyorlar. Her zaman biz dürüst bir şekilde sosyal medyada da işimizi yapıyoruz. Bunun yanı sıra biz son iki yaptığımız haberde inanılmaz rekorlar kırdık. Bunlardan biri “Cani baba kızını döverek öldürdü” haberimiz 1 milyon 769 bin 147 kişiye erişilirken, 127 bin 429 kişide etkileşim yaptı. Gerçekten de bu rakam bir yerel medyanın neler yapacağı gerçeklerini göz önüne seriyor. Bizim bu konuda da etkili olduğumuz gösteriyor. Gündemin, Gaziantep’te en etkileyici gücünün “Olay Medya” olduğunu bir kez daha ispatlıyoruz. İkinci yaptığımız haber de, yine arkadaşlarımızın takip ettiği bir konu olan “ Kamil Ocak Stadı’nda, Deniz çıktı” özel haberimiz tam tamına 28 Nisan’dan bu yana 423 bin 885 kişiye erişilirken, 68 bin 501 kişi de etkileşim yaptı. Bu iki haber gösteriyor ki; Olay Medya bir Facebook ile de ne kadar iyi işler yapacağını gösteriyor. Biz hiçbir zaman övünmüyoruz. Övünmeyiz de. Ama; birileri anlamalı ki, Olay Medya istediği zaman en iyi yayıncılığı yapacağını da bilmeleri lazım. Bunlara bir de son günlerdeki Olay Medya internet sitemizdeki haber okuma oranları, Twitter ve Instagram’daki takipçilerimizin yanı sıra Gaziantep Olay Tv’nin Artı Yerel Medya’da da en az 100 bin izleyicisinin bulunduğunu da bir kez daha söylüyoruz. İsteyen çok merak ediyorsa, “İzlenme değerlerini” öğrenebilecekleri bir çok yer vardır. Bunların en çok etkili olanının başında Alexa gelirken, diğer güçlü Semrush’un (SimilarWeb) izlenme değerlerini çok rahatlıkla görebilirsiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hep söylediği güzel bir slogan var; “Durmak yok, yola devam” sloganıdır. Bir de Türk Atasözünü söyleyelim; “İ.. ürür, kervan yürür.” Bize kimin ne dediği önemli değil, Allah’ın dediği önemli. Bizim dediğimiz de değil, halkın dediğidir. Bundan dolayı başta izleyicilerimizi, dinleyicilerimize, takipçilerimize ve okuyucularımızı binlerce kez teşekkür ediyoruz. Siz bizim yanımızda olun, biz sizin için üretmeye devam edeceğiz.

TURKCELL DERGİLİKTE YERELDE ÖNDEYİZ
Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından biri olan Turkcell’in hem ulusal, hem yerel medya gazetelerini günlük olarak tamamını Dergilik uygulamasından takip edebilirsiniz. Yine Olay Gazetesi, yerel medyada ilk 4 arasında bulunuyor. Bundan dolayı başta Turkcell yöneticilerine ve bizi takip eden tüm okuyucularımıza buradan teşekkürü bir borç biliriz.

Haftaya görüşmek ümidiyle hoşçakalın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri