ÖZER KARDEŞLERİN GAZİANTEP YOLCULUĞU

1995-96 sezonunda Siirt Köy Hizmetleri Spor Kulübü’nden transfer edilen Mustafa Özer ve Hasan Özer kardeşlerin Gaziantepspor’a transfer hikayeleri dikkat çekiyor. Gaziantepsporlu yöneticilerin Hasan Özer için gittikleri görüşmede ilginç bir teklifle karşılaştılar. Ağabeyi Mustafa Özer’in de alınması durumunda Gaziantepspor’a gelebileceğini söyleyen Hasan Özer transferinin perde arkasını sizler için yazıyoruz.

Yıllar 1995-96 sezonunu gösteriyor. Gaziantepspor Türkiye’nin dört bir yanında genç yeteneklerin peşinde. Yıldız olabilecek isimleri takıma kazandıran Gaziantepspor’un yolu bu kez Siirt’e düşüyor. Burada 17 yaşında genç bir yetenek var. Hasan Özer… 1993-94 sezonunda Scuot ekibinin izlediği ve o dönem Siirt Köy Hizmetleri Spor Kulübü’nün formasını giyen Erol Azgın’ın önerisiyle gündeme alınıyor ve izlenmeye başlanıyor. Daha sonra İzmir’de bölgeler arası karma maçlarında izlenen Hasan Özer’in transferi için harekete geçiliyor. Yetenekli, başarılı, ve çalışkan bir oyuncuyu Gaziantepspor’a kazandırmak için görüşmelere başlanıyor.

İLGİNÇ TEKLİF SUNULDU
Hasan Özer için masaya oturan Gaziantepsporlu yöneticiler, “Benimle birlikte ağabeyim Mustafa Özer’i alırsanız Gaziantep’e giderim” diye bir cevapla karşılaşıyorlar. Bunun üzerine şaşkınlıklarını gizleyemeyen Gaziantepspor transfer ekibi, durumu dönemin başkanı Ahmet Yılmaz’a iletiyorlar. Yılmaz’dan onay alan bu ekip, teklifi kabul ederek transferi gerçekleştiriyorlar. 1991-92 sezonunda Adana Demirspor’dan Siirt’e transfer olan Erol Azgın, 17 yaşındaki Hasan Özer’i Gaziantepspor’a öneriyor. Ve bu öneri sonrasında başlayan transfer görüşmeleri olumlu sonuçlanıyor. Hem Hasan Özer hemde Mustafa Özer’in Gaziantep yolculuğu başlıyor. Gaziantepspor’da oynadıkları futbolla taraftarın gönlünde taht kuran Özer kardeşler, adeta bir Gaziantepli gibi oldular.

FENERBAHÇE’YE TRANSFER OLDU
Daha sonraki süreçte Mustafa Özer’in başarılı performansı ön plana çıkınca Mustafa Özer, 1996 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olarak kulübüne para kazandırdı. Hasan Özer ise başarılı gollerine Gaziantepspor forması altında devam etti. 1997-98 sezonunda Trabzonspor’a transfer olan Hasan Özer, çıtayı biraz daha yükselterek Gaziantep’in adeta gururu oldu.
Özer kardeşler şu sıralarda teknik adam olarak futbolun içerisinde yer almayı sürdürüyorlar. Mustafa Özer, Eskişehirspor’da Teknik Direktör olarak TFF 1. Lig’de mücadelesine devam ederken Hasan Özer ise Yeni Malatyaspor’da Hikmet Karaman’ın yardımcısı olarak görevini devam ettiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri