Kartal Halı Yüksekten uçuyor

Kartal Halı Yüksekten uçuyor

Gaziantep halı sektörünün önde gelen firmalarından Kartal Halı, üretim ve ihracat alanındaki başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında 301. sırada bulunan Kartal Halı, en büyük 1000 ihracatçı listesinde ise 380. sıraya yükseldi.

Yatırım, üretim ve ihracat alanındaki istikrarlı yükselişiyle dikkat çeken Kartal Halı, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Türkiye'nin En Büyük 1000 İhracatçısı araştırmasında büyük bir başarı göstererek, bir yılda 38 basamak birden yükseldi.

380. SIRAYA YÜKSELİŞ

2017 Yılı ihracat rakamlarına göre en büyük 1000 ihracatçı arasında 418. sırada yer alan Kartal halı, 2018 yılında ihracatını yüzde 16.6 artırarak 380. sıraya yükselmeyi başardı.

EN FAZLA İHRACAT

OSB'de faaliyet gösteren Kartal Halı, halı sektöründe ise en fazla ihracat yapan 15. firma unvanını taşıyor.

İSTİKRARLA ÜRETİM VE İHRACATA DEVAM

Kartal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Kaplan, her yıl istikrarlı bir şekilde üretim ve ihracatı artırmaya devam ettiklerini belirterek, "Gerek, İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu, gerekse de TİM tarafından yapılan En Büyük 1000 İhracatçı araştırmasında her yıl üretim ve ihracatımızı artırarak daha da yukarılara yükseliyoruz. Başarı ekip işidir, başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri