Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Dansın Renkleri gösterilerinde Anadolu bir baştan bir başa halkoyunları ve folkloruyla gözler önüne serildi. Muhteşem gösteriyi izleyen konuklar öğrencileri ayakta alkışlarken öğrencilerin yöresel kıyafetleri ve yüksek performansları dikkat çekti.
2018-2019 eğitim öğretim yılının son günlerine gelirken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri yılsonu etkinlikleri kapsamında bir birinden muhteşem gösterilere imza atmayı sürdürüyor. Geleneksel hale getirilen ve Anadolu folklor kültürünün canlandırıldığı Dansın Renkleri gösterileriyle konuklara adeta halkoyunları ziyafeti çeken GKV Özel İlkokulu öğrencileri ayakta alkışlandı. Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gösteriye GKV Mütevelli Kurulu Üyeleri Osman Kıratlı ve Mustafa Özgün, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Can Hoşcan ve İsmet Tiryaki, GKV Özel İlkokulMüdürü Abdullah Dağlı, GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir, Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut'un yanı sıra idareciler, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.
HALK DANSLARIMIZ ANADOLU'NUN DEĞERLERİNİ SİMGELİYOR
Öğrencilerin sanatın her alanında yetiştirilmesini hedeflediklerini ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu Müdürü Abdullah Dağlı yaptığı açılış konuşmasında "Binlerce yıldır birçok medeniyete kucak açan Anadolu. Uçsuz'¦ bucaksız'¦.Yüzyıllardan beridir de Türklerin anayurdu Anadolu. Halk oyunları, folklor, Dans.. Bunlar insanın kendini ifade etmesinin en özgün yolu, özgüven ve benlik saygısını arttıran en etkili sanat dalıdır. Aynı zamanda sosyal ilişkileri de güçlendiren bu sanat dalı, aslında insanlık tarihi kadar da eskidir. Anadolu; her köşesinde ayrı bir gelenek, her yöresinde ayrı bir rengi barındırmakta. Egede Zeybek, Güneyde Halay, Karadeniz'de Horon, Doğuda Bar, Trakya'da Hora; Anadolu'muzun değerlerini simgeleyen halk dansları. Gaziantep Kolej Vakfı olarak bizlere düşen görev ise tarihimizi ve değerlerimizi yaşatmak, Anadolu'nun renklerini gelecek nesillere aktarabilmektir. Bizler, Kolej Vakfı ailesi olarak ayaklarla dansı, yüreklerle ezgileri bir araya getirdiğimiz bu gecede koca bir medeniyete yolculuk yapacağız. Anadolu'nun değişik yörelerine ait dansları renkleri göreceğiz. Bu yolculuk vesilesiyle Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nı bugünlere taşıyan başta Mütevelli ve Yönetim Kurulu başkanımız Sayın Nükhet Ersoy ve Sayın Celal Ersoy' a şükranlarımı sunuyorum. Yapılan bu etkinliklerde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Genel müdürümüze ve Genel müdür yardımcılarıma çok teşekkür ederim. Bu programın hazırlanmasında esas katkıyı sağlayan ve emek veren Tülay Kıratlı ve Ayşe Güner öğretmenlerime ayrı ayrı teşekkür ederim. Yine 4.sınıf okutan sınıf öğretmenlerime, bu çalışmaya destek veren tüm öğretmen ve teknik personelimize teşekkür ederim. Öğrencilerimizin çalışmalara katılmasını teşvik eden ve buraya gelerek bizlere destek olan siz değerli velilerimize kucak dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Ama en büyük teşekkürü de kocaman yürekli öğrencilerimize gönderiyorum." dedi. Danışmanlığını Halk Dansları Öğretmenleri Tülay Kıratlı ve Ayşe Güner'in yaptığı gösteride toplam 146 ilkokul 4. sınıf öğrencisi performans sergiledi. Ülkemizin her bölgesinden yöresel dansların 146 ayrı kıvılcımla izleyicilere ulaştığı gösterinin hazırlıkları yaklaşık 1 yıl sürdü. Topraklarımızın renkliliğini ve zenginliğini dansla bütünleştiren Anadolu'yu ve medeniyetleri sanatla, her bir öğrencimizin ayrı bir kıvılcımla bizlere yansıttığı gösteri bu yıl 7 Bölge, 7 Renk temasıyla 6. kez sahnelendi. Sınıf ve branş öğretmenlerinin de katkı sağladığı gösterilerde ünün anısına okul idarecileri tarafından katkı sağlayan öğretmenlere çiçek takdim edildi. Gösteri 10. Yıl Marşı ve emek veren tüm öğretmenlere çiçek takdim töreni ile son buldu.