Evlenen 100 kişiden 10'u çocuk

Evlenen 100 kişiden 10'u çocuk

Tüm önlemlere rağmen kızların çocuk yaşta evlendirilmesinin önüne geçilemiyor. Gaziantep'te gerçekleşen her 100 evliliğin 10 'unda çocuklar var.

Bu oran ile Gaziantep tüm iller içinde çocuk yaşta evliliğin en fazla görüldüğü ilk 8 şehir arasında

Evlenme istatistiklerine göre; Türkiye genelinde 16-17 yaş grubunda olan kız çocuklarının resmi evlenmelerinin toplam resmi evlenmeler içindeki oranı 2014 yılında %5,8 iken bu oran 2018 yılında %3,8'e düştü.

Bu oran, illere göre incelendiğinde; 2018 yılında Ağrı ilinin %14,8 ile kız çocuk evlenmelerinde en üst sırada yer aldığı görüldü. Bu ili, %14,1 ile Muş ve %12,5 ile Bitlis izledi. Kız çocuk evlenmelerinin toplam evlenmeler içindeki oranının en düşük olduğu iller ise %0,7 ile Bolu, %0,9 ile Trabzon ve Artvin oldu.

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Bölge illeri de değerlendirildi. Yapılan açıklamada Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te kız çocuk evliliklerinin oranının Türkiye ortalamasının üstünde gerçekleştiği bildirildi. Adıyaman'da çocuk evliliklerinin diğer bölge illerine göre düşük olduğu gözlendi.

Gaziantep'te kız çocuk evliliklerinin toplam evlenmeler içindeki oranı %9,7 olarak gerçekleşti. Bu oran ile Gaziantep tüm iller içinde 8. sırada yer aldı.

Adıyaman'da kız çocuk evliliklerinin toplam evlenmeler içindeki oranı %5 olarak gerçekleşti. Bu oran ile Adıyaman tüm iller içinde 26. sırada yer aldı.

Kilis'te kız çocuk evliliklerinin toplam evlenmeler içindeki oranı %11,7 olarak gerçekleşti. Bu oran ile Kilis tüm iller içinde 5. sırada yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri