Marmaris Tekne Turu

Marmaris Tekne Turu

Marmaris tatiliniz için en eğlenceli ve en doyurucu günübirlik aktivitelerden biri olan Marmaris Tekne Turu, sadece Marmaris yakın çevresi için değil aynı zamanda yaklaşık 80 km uzaklıktaki çevre bölgelerine de yapılmaktadır. Çok çeşitli turların genel konsepti öğle yemeği dâhil şekildedir. Ayrıca misafirlerin otellerinden alınıp, teknenin kalkış noktası olan limana getirilmesi ve tur sonunda tekrar otellerine bırakılma hizmeti de verilmektedir. Rehberlik hizmetleri verilmekte ve katılımcılara bireysel sigorta yapılmaktadır. Tekneler genellikle 2 veya 3 katlı güvenli teknelerden oluşmaktadır. Can yeleği ve diğer güvenlik donanımları eksiksiz bulunmaktadır. Her turda yaklaşık 4-5 farklı bölge gezilmekte ve kısa molalar verilmektedir. Molalar genelde serbest zaman ve yüzme molalarından oluşmaktadır.

Marmaris Tekne Turu Detayları

Yapılan tekne turları; Marmaris ve çevre beldelerdeki doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve diğer ören yerlerini kapsamaktadır. Marmaris Tekne Turu programlarını, tur web sitesinden inceleyebilirsiniz. Mola yerleri, güzergâh, yemek menüsü, kalkış ve bitiş saatleri gibi ayrıntılı detaylar tur detaylarında belirtilmektedir. Tekne turlarının detayları, tur rotasına ve içeriğine göre değişken olabiliyor. Bazı turlar sadece deniz güzergâhında geçerken, bazıları ise karada verilen geziler ile renklendiriliyor. Otobüs ulaşımın da katıldığı bazı tekne turlarında, tekne değişimi de yapılabilmektedir. Yani önce otobüs yolculuğu, sonra tekne turu şeklinde olabilmektedir. Otobüs – tekne karışımı yapılan turlar, genellikle daha uzak bölgelere düzenlenen turlardır.

Marmaris Tekne Turu Programı

Marmaris Hisarönü Tekne Turu, Sedir Adası Tekne Turu, Dalyan Tekne Turu, Kosan Tekne Turu, Kleopatra Plajı Tekne Turu gibi onlarca farklı programa sahip olan Marmaris Tekne Turu , çok çeşitli aktivitelerden ve tur programlarından oluşmaktadır. Genellikle Marmaris limanından hareket eden teknelerin kalkış noktası bazı istisna turlar için değişebilmektedir. Zaten her tekne turunun tur programında, bu detaylar tur öncesi belirtilmektedir. Günübirlik olarak düzenlenen bu turlar genellikle sabah erken başlayıp, akşam saatlerinde son bulmaktadır.

Marmaris Tekne Turu Saatleri

Tekne turlarının başlangıç saatleri genellikle 07.30 -10.00 arasında başlamaktadır. Marmaris Tekne Turu saatlerinin bitiş saatleri ise 17.30 – 19.30 arasındadır. Uzak mesafeli veya çoklu rotaya sahip olan turlar, akşam daha geç saatlerde tamamlanıyor. Bazı turlar ise sadece 1-2 rotayı kapsadığı için, daha erken tamamlanıyor. Turların hepsi, misafirlerin otel transferi ve teknelerin hareket noktasına getirilmeleri ile başlıyor. Tur bitiminde, konular tekrar otellerine bırakılmaktadır. Bu hizmeti, tekne turlarının çoğunda bulabilirsiniz. Standart hizmetlerden birisidir. Turlar, olağanüstü hava şartları ve mücbir saatler dışında, tur saatlerine uygun şekilde düzenlenir. Aksi bir durumda turdan 1 gün önce misafirler bilgilendirilir. Tur boyunca verilen mola süreleri 30 ila 90 dakika arasında değişmektedir.

Marmaris Tekne Turu Fiyatları

Günlük düzenlenen Marmaris Tekne Turu fiyatları, tur içeriğine göre değişmektedir. Fiyatlar genellikle kişi başı 90 ila 170 TL arasında değişmektedir. 7-12 yaş çocuklar için %50 indirimli olup, 0-7 yaş çocuklar için ücret alınmamaktadır. Bu fiyatlar, elbette ortalama fiyatlar olup, sezona göre değişkenlik göstermektedir. Turun içeriği, güzergâh, sunulan hizmet, yemek sunumu ve diğer hizmetlere göre farklı olabilir. Bazı turlara kahvaltı seçeneği de dâhildir. Bu turların fiyatları biraz daha yüksek olabilir. Otobüs ulaşımının eklendiği turlarda da fiyat farkı oluşabilir. Tur şirketlerinin web sitelerinde yazan fiyatları teyit etmek için, mutlaka rezervasyon öncesinde şirketi telefon ile arayıp güncel tur fiyatlarını öğrenmenizde fayda vardır.

Marmaris Tekne Turu Rezervasyon & Satın Al

Tekne turları için en az 2 gün önceden rezervasyon yaptırmanız tavsiye edilmektedir. Çünkü teknelerin belirli kapasiteleri vardır. Seçeceğiniz Marmaris Tekne Turu için rezervasyon yaptırdığınız zaman, çoğu tur şirketi sizden ön ödeme talep etmez. Ödeme işlemi tur günü nakit olarak, tekne turunu düzenleyen görevlilere yapılır. Gruplar ve organizasyonlar için yapılan rezervasyonlar için, bir miktar kaparo talebi olabilir. Finansal detayları direkt telefonla görüşmelisiniz. Rezervasyon iptallerinin 1-2 gün önceden yapılması, turun işleyişi açısından önemlidir. Rezervasyon işlemi web sitesi üzerinden veya telefonla yapılabilir. Satın alma işlemi öncesinde tur detaylarını ve programını mutlaka öğrenmelisiniz. Mola yerleri, başlangıç ve bitiş saatleri gibi detaylar misafirler için önemlidir.

Marmaris Tekne Turu Güzergâhı

Marmaris’te gezilip görülmesi gereken onlarca bir birinden güzel bölge, koy ve belde vardır. Yeşil ile mavinin buluştuğu doğal güzellikler, tarihin mistik atmosferi ile süslenmiştir. Çünkü bu bölgelerde özellikle Antik döneme ait yüzlerce kalıntı görebilirsiniz. Marmaris Tekne Turu Gidilen Koylar, tur içeriğine göre değişiklik göstermektedir. En az 3 rotayı kapsayan tekne turları, bazen 6-7 ve daha fazla güzergâhı kapsayabilir. Aynı gün içinde 2 farklı tekne turuna katılmanız mümkün değildir. Çünkü zaman açısından buna yetişemezsiniz. Güzergâh ve rota bilgileri, ilgili turun sayfasında yazar. Hatta hangi mola yerinde kaç dakika mola verileceğinin bilgisi de verilir. Tur öncesinde bu bilgiler doğrultusunda, tur güzergâhını öğrenebilirsiniz.

Marmaris Tekne Turu Tavsiyeler

Her tur için size farklı tavsiyeler vermemize gerek yok. Sadece olmazsa olmaz bazı önerilerden bahsetmek istiyoruz. Marmaris Tekne Turu tavsiyeleri bölümünde özellikle not almanız gereken şeyler; yüzme molaları için deniz aksesuarları ( mayo, güneş kremi, terlik, güneş gözlüğü, havlu), yedek kıyafet, rahat bir yürüyüş ayakkabısı ve hafif bir sırt çantasıdır. Ekstra harcamalar için yanınıza bir miktar nakit para almalısınız. Çünkü mola yerlerinin çoğunda şirin ve butik mağazalara uğrayabilirsiniz. Buralardan hediyelik eşyalar ve yöresel eşyalar satın alabilirsiniz. Tekne turlarının en gerekli şeylerinden biri de fotoğraf makinesidir. Bu unutulmaz anları resimlemek için buna ihtiyacınız olacak. Dilerseniz bu hizmeti ek ücret ödeyerek teknede alabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri