Milletvekili Nejat KOÇER'in 12 Mart Mesajı

Milletvekili Nejat KOÇER'in 12 Mart Mesajı

"İstiklal Marşımız milletimizin ortak değerlerini ve karakterini temsil etmektedir"

Gaziantep Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Gaziantep Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, İstiklal Marşı'nın Kurtuluş Savaşı ruhunu en iyi şekilde anlattığını, milletimizin ortak değerlerini ve kimliğini temsil ettiğini belirtti.

Milletvekili Nejat Koçer, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda
"12 Mart 1921 tarihinde TBMM'de coşkuyla kabul edilen İstiklal Marşımız bir milletin bağımsızlık için ortaya koyduğu kararlılık, fedakarlık ve azmin yanında sahip olduğu onurunu ve vatan sevdasını en çarpıcı şekilde ifade etmektedir." dedi.

Koçer yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Tarih boyunca Türk milleti çok zor ve büyük mücadeleler vermiş, vatanını ve bayrağını ise canından aziz bilmiştir. Kurtuluş Savaşı boyunca bağımsızlık aşkını en açık biçimde göstermiştir. Bunun en güçlü ifadelerle belirtildiği İstiklal Marşımızın TBMM'de kabul edilişinin 98. yıldönümü kutlu olsun. Üzerinde yaşadığı toprağın ve sevdası yüreğini kaplayan bayrağın değerini iyi bilen milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, var olma mücadelesi veren milletininin sesi olmuştur. Onun kaleme aldığı bu dizeler, Türk Milletinin kahramanlığını, destansı mücadelesini, azim ve cesaretini ölümsüzleştirmiştir. Tarihe yön veren aziz milletimizin sahip olduğu değerlerin en önemli ifadesi olan İstiklal Marşımız, sonsuza kadar göklerde yankılanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere İstiklal mücadelesi kahramanlarımız ile tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri